Pastatoidud

Küüslauguspagetid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Sibulad ja laugud Autor: Maire Suitsu
Väike kevadine tervisekosutus.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika küüslauk nii peeneks kui võimalik ja puista üle soolaga. Haki segu uuesti suure kokanoaga läbi, tõmba kokku kuhjaks ja vajuta korduvalt noateraga tugevasti vastu lõikelauda, kuni küüslaugust hakkab eralduma mahla ja tekib pastataoline niiske segu. Sega see õliga hästi läbi ja kalla segu väikesele pannile. Aseta pann keskmisele kuumusele ja hoia seal pidevalt segades umbes 5 minutit, kuni küüslauk muutub kuldkollaseks. Kui talitad täpselt õpetuse järgi, ei lähe küüslauk kõrbema ning maitse saab ühtlane ja mahe. Tõsta pann tulelt.
Keeda spagetid 1 sl soolaga maitsestatud 4 liitris vees al dente ehk mitte väga pehmeks. Mõõda
4 sl keeduvett. Kalla pasta sõelale, lase veidi nõrguda ja kummuta keedunõusse tagasi. Lisa küüslaugusegu, keeduvesi, hakitud petersell ja maitse järgi musta pipart ning sega hästi läbi. Serveeri kohe sügavatelt, eelnevalt soojendatud taldrikutelt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
eloli 27.apr 2011 12:40
Väga hea retsept, Anni Arro kokaraamatus oli seesama retsept muide.... pealkirjaga "Aglio e Olio ehk küüslauk ja õli"
1