Pastatoidud

Nõgese-munapasta

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maru maitsev maailm Autor: Maru
Üks päev kevadest kuulub nõgesele!
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 3 portsjonit
Loputa nõgesed vees ja uputa nii osa kiuslikkusest, mis nõgeses on, ja õelus, millega ta torgata tahab. Eemalda ettevaatlikult lehed ja suuna õrnalt podisevasse vette. Nii muudad nõgese relvituks. Puista vette lahkelt soola ja viil sidrunit. Kuumuta nõgeseid vaid mõni hetk, kurna ja tõsta köögipaberile nõrguma. Lao kõik pestoained (puhastatud pistaatispähklid, nõgeselehed, küüslauk, sool ja pipar) kõrgeservalisse kaussi ning surista püreeks. Timmi õige konsistents oliiviõli ja sidrunimahlaga.
Samal ajal keeda suures postis soolases vees pasta al dente ehk väljast pehmeks, hamba all aga kergelt krõmpsuvaks. Pildil on munapasta, mis on kevadpäikese moodi kollane, ent see ei tähenda, et kasutada ei passiks näiteks tatrapastat. Saab eriti maalähedase maitse!
Lõika ahvena- või haugifilee suupärasemateks tükkideks ning prae võis kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa nõgesepesto pastale, sega läbi, serveeri koos kalaga. Nõgeses on nii palju kõikvõimalikke tähtsaid aineid, et purgivitamiinid võid sel päeval julgelt võtmata jätta.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Dikks 30.apr 2012 12:38
Päris Maitsev oli ;) ;D
ludvignuudel 27.sept 2011 21:23
Uhuh. täielik tipptase elus mekitud pestode osas. ise timmides ei lähe liiga rasvaseks. küüslauk annab ka vinge värskuse. panin olemasolnud sarapuupähklit ja õigupoolest seda maitsta ei ole. soovitan kindlalt!
1