Pastatoidud

Lasanje spinati ja ricotta'ga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Tõeliselt maitsev ning kerge taimetoit, mida süües ei märkagi, et toidus puudub liha.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Täidise valmistamiseks sulata pannil või, lisa oliiviõli, viilutatud küüslauk, peenestatud värske pune ja veerand riivitud muskaatpähklist. Kui või on sulanud lisa juurde pestud terved beebi-spinatilehed. Kui spinat korraga ära ei mahu siis oota pisut, sest spinatilehed tõmbavad kiirelt kokku ning saad lisada ülejäänud. Kui kõik spinat on pannil, siis kuumuta lehti umbes 5 minutit. Vala spinat kaussi ja lase jahtuda.
2. Kui spinat kausis jahtub, vala pannile pisut oliiviõli, teine viilutatud küüslauguküüs, basiilik, tomatid ning 2dl külma vett. Lase keema ning vähenda kuumust. Maitsesta soola ja pipraga ning hauta 10 minutit, kuni kaste hakkab paksenema.
3. Jahtunud spinatist pigista välja ülejäänud vedelik, haki lehed peeneks ning pane tagasi kaussi, kuhu vedeliku kurnasid. Sega hulka ricotta ja värskelt riivitud parmesan ning sega täidis ühtlaseks.
4. Vala lasanjevormi põhja kiht tomatikastet, aseta peale lasanjelehed, millele määri spinati-ricotta segu. Järgmisele kihile pane tomatikastet ja järgmisele jälle spinati-ricotta segu. Viimaseks kihiks jäta tomatikaste.
5. Pealmise kastme jaoks sega hapukoor, maitsestamata jogurt, Worchestershire´i kaste, pool kogust parmesani, väheke soola ja pipart. Määri (või jaota) pealmisele kihile ning riputa üle järelejäänud parmesani ning tükeldatud mozzarellaga. Küpseta 180C juures 25 minutit või kui pealmine kiht on kuldne.
Lasnjet jagub kaheksale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Olar Kärner 29.juuli 2014 15:43
prooviks isegi järgi
Olar 29.juuli 2014 14:44
Ampsaks isegi ühe tüki :)
PereJaKodu 29.juuli 2014 14:19
Tundub päris isuäratav
Anetu 02.aug 2011 17:11
Pisut keeruline teha, a maitse täitsa hea ;)
1