Pastatoidud

Ricotta-täidisega lihapallid spagettidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Tavalisi lihapalle on juba tehtud küll ning toorjuustu täidisega poes müüdavad Rakvere omad maitsevad ka päris hästi (seda küll kahjuks ainult külmana). Mõtlesin siis, et katsetaks ise midagi sinna sisse panna. Nii valmis täidis ricottast, värskelt hakitud basiilikust, riivitud parmesanist ning sidrunipiprast.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Esmalt valmista täidis - selleks sega ricottaga riivitud parmesan, värske basiilik ning maitsesta segu sidrunipipraga. Pane segu külmikusse seniks, kuini teised asjad kokku segad.
2. Hakklihapallide jaoks lisa saiale veidi vett, et sai niiskeks muutub. Mudi sai pudiks. Lisa juurde hakkliha, hästi peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Lisa muna, pisut soola ja pipart ning sega korralikult läbi.
3. Tõsta täidis kapist välja ning jaota teelusika abil umbes 28 osaks, millest veereta käte vahel pisikesed pallid.
4. Jaga lihasegu samapaljudeks osadeks, kui palju täidise pallikesi valmis. Mina kasutasin lihasegu jagamiseks jäätisekulpi ja kõik lihapallid jäid kenasti ühesuurusteks. Vajuta lihasegu peopesas lapikuks ja mässi täidisepallike lihasegu sisse. Pane lihapall küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile selliselt, et ühenduskoht jääks allpoole. Kui kõik täidised on lihaseguga kaetud, pane lihapallid 200-kraadisesse ahju ja küpseta neid umbes 20 minutit või seni, kuini liha on pealt pruunikaks küpsenud.
5. Lihapallide ahjus küpsemise ajal valmista kaste, milleks vala purustatud tomatid pannile, lisa sulajuust (näiteks "Merevaik") ja röstitud paprika maitseaine. Lase keskmisel kuumusel kergelt podisema ja eemalda tulelt. Valminud lihapallid tõsta tomatikastmesse ning serveeri keedetud spagettidega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa