Pastatoidud

Täisteraspagetid röstitud kõrvitsa ja kitsejuustuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Sepamaa talu köök 2 Autor: Anni Arro
See on üks rustikaalne pasta. Kitsejuust sulab mõnusalt pasta sisse ja annab oma äratuntava meki, mis pahatihti paljudele küll ei maitse. Aga mulle maitseb ja kõikidele teistele ka, kellele olen seda pastat teinud. Kõrvits annab kitsejuustule tasakaaluks mõnusa magusa meki ja rukola lisab pisut pikantsust. Kes soovib asja veel pikantsemaks ajada, siis ei tee paha ka natuke tšillit.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 3 portsjonit
Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori kõrvits, lõika kuubikuteks, aseta ahjuplaadile ja küpseta, kuni pind hakkab pruunistuma. Viljaliha ei tohiks väga pehme olla – hea oleks, kui pasta sees on ikka äratuntavad kõrvitsatükid.
Pane spagetid keema. Samal ajal pruunista võis ja õlis hakitud küüslauk, viilutatud sibul ja seened. Kui vedelik hakkab kaduma, lisa natuke valget veini. Nõruta spagetid. Jäta pool tassitäit keeduvedelikku alles ja vala pannile. Lisa kõrvits, rukola ja tükeldatud kitsejuust. Kui tunned, et pasta jääb kuidagi liiga kuiv, ära lisa õli, vaid pisut spagetikeeduvett. Maitsesta soola, pipra ja hakitud peterselliga. Sega kõik läbi ja serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Anetu 20.sept 2011 18:59
Väga hea!
1