Pastatoidud

Kõrvitsaravioolid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Angeelika Kang
Ravioolid säilivad sügavkülmas kuni kuu, sestap saad kiiretel aegadel paari minutiga hõrgu eine valmis! Ära säilita valmis ravioole tavakülmikus, kuna seal muutuvad nad nätskeks. Toatemperatuuril võib ravioole hoida jahuga üle puistatud rätikul kuni 4 tundi.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Taina valmistamiseks kuhja lauale jahu. Tee keskele süvend, löö sinna munad ja seejärel nirista juurde oliiviõli. Näpi tainas ühtlaseks ning sõtku 5–7 minutit kergelt jahusel laual. Sõtkumise tulemusel muutub tainas elastseks ja läikivaks. (Võid taina valmistamiseks kasutada ka köögikombaini.) Kata tainapall kausiga ja jäta pooleks tunniks seisma.
2. Valmista täidis. Aseta kõrvitsatükid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta ning suru kahvliga püreeks. Lisa munakollane, ricotta, parmesan, riivsai, muskaat, hakitud salveilehed ja sool.
3. Kui kasutad pastamasinat, jaga tainas neljaks osaks. Asu tegutsema ühe ribaga, ülejäänud keera toidukilesse. Masina puudumisel rulli pool tainakogusest kergelt jahusel laual 1–1,5 mm paksuseks kandiliseks tükiks. Tasanda ääred tainakettaga sirgeks ja lõika tainas 10 cm laiusteks ribadeks. Tee nii ka teise tainapoolega.
4. Pritsi veepritsiga või pintselda veega üle üks tainariba. Pane iga 5 cm kohta 1 tl täidist ning kata teise tainaribaga. Alustades keskelt, suru kätega tainale, et üleliigne õhk eemalduks. Tupsuta tainast kergelt ümber täidise, et tainapooled kleepuksid korralikult kokku. Lõika ketta abil ruudukujulised või ümmargused ravioolid. Puista köögirätikule jahu ja aseta ravioolid kuni pooleks tunniks kuivama.
5. Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa 1 sl (mere)soola, veidi õli ja keeda 3–4 minutit. Tõsta ravioolid potist sõela abil välja ning nirista peale sulatatud võid või oliiviõli. Puista peale võis pruunistatud salveilehed ja parmesanilaastud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa