Pastatoidud

Spagetid lihapallidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Sepamaa talu köök 2 Autor: Anni Arro
See on selline roog, mida võib südamerahuga ka lastele pakkuda. Siis peaks muidugi peperoncino ära jätma ja veini lisamisega ei tasuks ka väga liialdada. Mulle meeldib see roog, kui on hästi suur nälg. Ideaalne põllumaalt või metsast tulles. Või miks mitte ka kontorist tulles. Kontoritöö tundub mulle nii või naa palju väsitavam kui põllutöö.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Sega kokku lihapallide ained ja jäta segu seisma.
Nüüd valmista kaste. Selleks koori ja haki sibul. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja sõrmede vahel purustatud peperoncino ning pruunista pisut. Lisa küüslauk ja kalla hulka purustatud tomatid. Keeda kastet, aeg-ajalt valget veini lisades, kuni kaste on parajalt paks, st et liigne vedelik on aurustunud. Tavaliselt võtab see aega umbes 20 minutit. Aga tegelikult, mida kauem kastet keedad, seda maitsvam see tuleb. See siin on ”kiirvariant”, mis mulle meeldib just värskuse tõttu. Kaste ei jää liiga raske. Nii et aja ja maitse küsimus. Maitsesta kastet soola, pruuni suhkru, kaneeli, nelgi ja basiilikuga. Jäta pliidiplaadile sooja.
Sel ajal valmista lihapallid. Vormi hakklihast 2–3 cm läbimõõduga lihapallid ja veereta jahust läbi. Pruunista õlisel pannil ja lisa kastmele. Keeda kastet veel 10 minutit. Hoia pann jällegi vaiksel tulel. Kui kaste läheb liiga paksuks, siis lisa aga valget veini. Keeda spagetid vastavalt pakendil olevale juhendile. Ja jälle pigem 1 minut vähem kui pakendil kirjas. Al dente, al dente, al dente! Nõruta, lisa kastmele ja sega läbi. Lisa tükeldatud suluguni või Saida mahe juust. Serveeri ja riivi enne veel peale sulugunit. See valge värske juust sobib siia imehästi! Ja kellele maitseb Parmesan, võib sedagi südamerahu ja naudinguga lisada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
erukas 14.dets 2013 23:13
pole veel teinud
emme 11.märts 2012 13:08
natuke on midagi puudu
Hindaja 18.nov 2011 08:59
Väga, väga maitsev!
1