Pastatoidud

Anni Arro lasanje

Keskmine hinne: 3.86 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Lasanjet valmistan päris tihti, kui on tulemas suur hulk külalisi või kui Sepamaal on parasjagu ehitamas trobikond töömeest.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
Lihtne on valmistada suurem kogus ja põhimõtteliselt saab selle valmis ilma vaevata.
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab juba vaikselt aurustuma, lisa suts valget veini ja prae veel minutike. Lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 10–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja punega.
Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti, siis kiht hakklihasegu, õhuke kiht riivjuustu, värskeid basiilikulehti ja tükeldatud mozzarella’t. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks jääb hakklihasegu, basiilik, riivitud juust ja mozzarella. Pista vorm ahju ja küpseta 200° juures umbes 30 minutit.
Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda.
Sellised retseptid on alati tänuväärt kraam. Ja ausalt öeldes ei tea ma ühtegi inimest, kellele minu lasanje ei maitseks. Mul on päris mitu sõpra, kes ainult seda rooga lunivadki. Mehine!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
A 09.juuni 2016 14:59
Super hea lasanje. vähemalt on mehe lemmikuks saanud see :)
Kristiine 28.veeb 2016 21:14
Tegin täna selle retsepti järgi lasanjet... Väga hea tuli
M 07.jaan 2014 15:58
Mina lisan purgitäie vett ka. Ehk loputan mõlemad tomatipurgid ära, pool ja pool ehk siis üks terve purk vett ning lisan selle ka hakklihale. Vesi aurustub hiljem ära ja jääb hea mahlane.
e 16.dets 2013 00:02
väga hea!!!
Eva 25.nov 2013 17:10
Maitsev, aga väga rammus! Lasanjeplaa-
did jäid nurkadest kontkõvad
Ma 29.okt 2013 18:30
meie pere suurte ja väikeste lemmik. lihtne ja väga maitsev!
lagle 04.mai 2013 17:40
tegin ka, oli hea. ei kurda. tubli anni. jätka samas vaimus. sul tundub hea vaim. oled hea tore ilus naine siin
kerstikke 30.dets 2012 22:52
Väga väga maitsev ja lihtne teha!
anti 27.nov 2012 18:31
super hea! juurde sobib megahästi hapukoore, tilli, hapukurgi sool kaste!
Sandra 23.nov 2012 11:25
Teile kellel lasanjeplaadid kõvaks jäid, esimest korda tegin juhtus samuti, aga nüüd leotan neid enne soojas vees, siis on garanteeritud et nad kõvaks ei jää. Aga lasanje on mega hea!
laisk 02.juuli 2012 15:42
asendasin 400g hakkliha suvikõrvitsaga. Mõne soolaseene panin ka hulka. See muidugi pole enam originaal vaid lahjem variant.
atraxspider 18.apr 2012 11:27
Sellise suure kiidulaulu järel eeldasin midagi tõeliselt erilist :) Ses osas tuli pettuda. Polnud üldse paha aga tõesti eeldasin midagi enamat.
Sirts 17.apr 2012 19:34
;)Olen plaate enne vedi leotanud, siis pole ohtu, just naiteks alumine plaat jaab kovaks ja segu sisse hakin kreeka pahkleid. Vot.
Vein 02.apr 2012 09:04
Katja, no suts on suts. :P (sutsuke=veidike=-
natuke) Näiteks üks supilusikatäis võiks olla siinse retsepti raames suts.
Katja 01.apr 2012 17:16
Heii, oskab keegi öelda, kui palju seda veini umbes peab lisama?
siirikirikal 06.märts 2012 12:41
Ahjuplaadid on väga erineva suurusega. Suure plaadiga ahju puhul kuluks 3 kihi jaoks kokku 27 lasanjeplaati, mis annab enam-vähem tulemuseks selle, et kogused tuleks korrutada 2-ga.
Kukk 06.märts 2012 12:22
Mitmega ma koguse epaksin korrutama, et lasanjet saaks praeahju suuruse plaaditäie?
Tekla 05.veeb 2012 15:09
Suurepärane. Täitsa uhke enda saavutuse üle. Lisasin veidi ka seeni ja õige pisut ananassi.
vinokas 31.dets 2011 16:49
nonii! läheb täna kaubaks, 25 külalist, seega 3 plaaditäit!:) taimetoitlastele tuleb ilma hakklihata versioon, paneb hoopiski seeni. hoidke pöialt!
Merit 11.dets 2011 18:43
Tegin üldse esimest korda lasanjet ja just selle retsepti järgi. Päris hea tuli, usun et teen veelgi :)
Gerda 05.dets 2011 11:37
Esimest korda tegin lasanjet ja selle retsepti järgi tuli küll väga hästi välja! Välja jätsin vaid mozzarella ja valge veini ning tomatid purustasin ise. Lasanjeplaadid ei jäänud kõvaks ja vänge ka mitte kuidagi moodi polnud. Mina katsin ka vormi fooliumiga, et liiga ära ei kuivaks. Väga maitsev oli! Soovitan!
Brüleekreem 21.nov 2011 16:05
Nämma!
pelkin 18.nov 2011 16:28
Olenlasanjet ahju pannes alguses katnud lasanjevormi fooliumiga ja poolepealt ilma fooliumita lõpuni küpsetanud. Siis on kindel, et lasanjeplaadid ei jää kuivaks. Ja kui võimalik siis kasutan nö värskeid lasanjeplaate.
siirikirikal 23.aug 2011 15:31
naine 37: siia kulub 400 g konserve 2 purki või siis 1 suur purk (800g).
naine 37 23.aug 2011 13:59
2 purki purustatud tomateid?? Kui mitme-grammiseid siis? Kas 800-seid?