Pastatoidud

Spaghetti carbonara

Keskmine hinne: 3.41 Allikas: 100 rooga
Klassikaline itaalia roog, mis on mõnusalt koorene ja peekonimaitseline.
Kogus: 4 portsjonit
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ja vala tagasi potti. Lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil. Klopi munad, riivitud Parmesan ja koor segamini. Lisa peekoniribad ning vala kaste spagettide peale, sega läbi. Kuumuta paar minutit, kuni segu pakseneb. Maitsesta musta pipraga ja serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pets 07.aug 2014 15:17
Mu salanipp väga hea carbonara saamiseks: algupärane carbonara ei sisaldanud koort. Seetõttu teen muna-juustu kastme ürtidega. Peekoni lasen kuld-krõmpsuks. Kui pasta(makaronid) on keenud, siis kurnan peaaegu kõik vee. Järgi jätan u tunde järgi põhja peale keeduvett. Kallan kuuma peekoni koos rasvaga makaronidele ja alles siis segan muna riivitud juustuga(kasutan goudat, kuna see ei kaota maitset nagu parmesan) läbi. Lisan selle potti ja segan korralikult läbi. Makaronide kuumus küpsetab muna ja ei aja hüübima. Järgi jäänud vesi annab kastmele massi ja aitab juustul kiiremini sulada. Serveerida kiiresti, sest jahtudes hakkab makaron niiskust sisse imama ja kaste kaob nagu võluväel (u 10-15 min jooksul). Bon Bon :)
Karin 30.juuli 2014 14:06
Mina tegin seda hoopis munakollastega. Tuleb kreemisem. Munavalge läheb kasutusse vaarikaparfee tegemisel :-P
Kersti 17.juuni 2014 13:31
Mõnusama carbonara saab, kui kastmele ka merevaiku lisada. :)
Mari 10.sept 2013 08:30
Meie perele väga meeldis, tegin kõik retsepti järgi, mingeid "tükke" ei esinenud. Superhea roog. Siiski, koos peekoniga pruunistasin ka ühe suure sibula.
marinamur 03.sept 2013 19:48
Alguses tehakse valmis kaste, siis keedetakse spagetid. Kui spagetid valmis, kurnatud ja tagasi potis, kallatakse peale kaste ja syyakse see otse, ilma lisakuumutamiseta. Selles retseptis laheb muna tykki sest see viimane kuumutamise ei ole tarvis.
kogemusteta 09.okt 2012 08:28
Kuna spagette sai kogemata 500g asemel 400g (suure tuhinaga ei uurinud pakendit) siis kastet läbi segades, tundus mullegi see toit üsna limane. Kuna kaste sisaldab tooreid mune, arvasin et peaks pastat veel pikalt kuumutama. Siit küsimus, kas kuumutamise ajal peaks potil kaas peal olema või mitte (muna hüübimise pärast)?
KerliKuld 26.aug 2012 11:29
Minul läks ka muna tükki, kuna siin ju kirjas ka, et kuumutada paar minutit, aga ei teadnud, et seda tuleb teha nõrgal kuumusel ja piisab ka läbisegamisest. Teinekord katsetan uuesti! :)
ann 28.mai 2012 20:54
mul juhtus samamoodi, läks tükki:D, oleks pidanud viimase kommentaari ka enne tegemist läbi lugema:D
uudishimulik 13.veeb 2012 17:57
aitäh!
siirikirikal 05.jaan 2012 16:40
uudishimulik: siin on nipp vaid selles, et piisab muna-kooresegu pastale valamisest ja kohesest läbisegamisest. Kuna pasta on kuum, tiheneb kaste juba piisavalt. Igal juhul ei tohi kastet koos pastaga enam keeta ja kui veidi läbi rooga kuumutadagi, siis madalatel temperatuuridel.
uudishimulik 05.jaan 2012 14:24
Minul aga läksid muna tükki ja vastikuks miks nii?
Idee 19.dets 2011 13:09
Spagettide keetmisel tuleks lisada ka tilgake õli, et nad liiga kokku ei keeks, ainult soolast jääb siin juhul väheks . Ja muidugi tuleb koort panna, sest muna teeb selle pasta koostise paksuks, koor lisab sellele mõnusa mahlasuse. Mina asendasin suitsupeekoni tavalise soolapeekoniga.. väga hea tulemuse sain :). Ja ka Itaaliast toodud retseptiraamatus on kirjas, et kasutada tuleb koort ning mitte mingil juhul ei tohi lasta spagettidel kokku puutuda külma veega :)
võrratu 13.nov 2010 19:59
Käisin alles Itaalias ja küsisin siis nende käest kuidas nemad seda valmistavad ja vastus tule et ei mingi koort ega seeni ega sibulat.Palju palju mune tuleb sinna panna ja peekonit;)
Ronja 25.veeb 2010 17:03
koort ikka pannakse. olen itaalia restoranis tööl ja meil ka retseptis koor. oma valik kas paned v ei. üldiselt pannakse minuteada ikka sibulat ka. seentega on juba Pasta Funghi
külaline 30.jaan 2010 18:46
Nii koorega kui ilma, igal juhul väga maitsev:)
tundmatu 27.jaan 2010 00:56
Koort VÕIB panna carbonarasse. Selle kasutamine on regiooniti erinev, kusagil pannakse seda rohkem ja kusagil ei panda seda üldse. Siukest asja ei ole, et MITTE MINGIL JUHUL EI TOHI.
Viljar 10.jaan 2010 13:44
Küsisin ühe oma tuttava itaallase käest, kuidas käib õige pasta carbonara. Ta vastas, et on ainult 2 asja, mida Ei Tohi teha - kunagi ära pane carbonarasse koort ega seeni. Samuti mune peaks olema 2-3 inimese kohta, sealt tuleb ka asendus koorele.
s2deleja 03.märts 2009 18:42
Carbonara söödud ja väga hea oli:)
indrekparli 02.märts 2009 16:46
mõeldud on kohvikoort ning muidugi oli siin üks null ülearune, 50g juustu on õige:)
s2deleja 02.märts 2009 16:40
Kas retseptis on mõeldud kohvikoort ja kas tõesti 500 g juustu?
Madis 05.dets 2008 17:57
Pasta ilma sibulatta ja küülauguta pole õige pasta! Muidu väga hea!
(nimetu) 25.aug 2008 16:15
Väga maitsev, meie laste lemmik kusjuures, kuigi muidu neile parmesan ei meeldi.
tarmik 20.aug 2006 19:36
Täitsa maitsev toit.Täiesti uus maitseelamus.Tänud Ruth!
1