Pastatoidud

Lasanje

Keskmine hinne: 2.95 Autor: Tiina Trolla
Kogu pere lemmik.
Kogus: 1 portsjon
250 g pakist saab 4 portsjonit
250 g lasanjeplaate
umbes 25 x 30 cm ahjuvorm
3 dl pealepuistamiseks riivjuustu
Kaste:
250 g hakkliha
2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 dl puljongit (vajadusel)
Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
2 dl riivitud juustu
soola, pipart, muskaati, punet
1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit.
2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu ja sega hästi vispliga läbi. Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne.
5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste.
6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kerttu 02.märts 2016 19:54
Super hea, soovitan kõigile!!!!!!!!!
Mann 07.jaan 2016 14:38
Mismoodi seda sibulat küpsetama peab?
Jaana 15.apr 2015 18:18
kindlasti on vaja kastet panna ja siis alles plaadid, sest muidu jääb põhi liiga kõva :)
reelika 28.okt 2014 19:29
Esimene kord läks lasanje metsa sest põhi jäi kõvaks, kuid täna tegin uuesti seekord panin ka kastet põhja ja super hea tuli. :)
Rainer 02.apr 2014 20:55
Vastikult hea!
leili 11.märts 2014 19:31
päris isuäratav
merili 03.märts 2014 18:56
kõige parem toit
chat 03.sept 2013 20:58
Lisasin kastmesse ka porgandid juurde ning hautasin suurema osa vedelikust välja . Valge kastme tegin klassikalise köögivilja puljongiga ning soola ja pipraga. hiljem ka juustu kastmesse. Vormil jätsin ääred tühjaks kuni selle hetkeni kui hakkasin valget kastet lisama ja katkised tükkid äärteks tegin.
Lasanje 05.juuli 2013 15:05
Ei suuda oodata, kuni saan seda proovida!
Kersti 13.märts 2013 12:48
Armastan lasanjet, aga ilma valge kastmeta. Lihtsalt hakkliha rohkem ja tomatikastet tiba rohkem ja kui lasanjeplaadid ära katab, siis sellest piisa. Küüslauku panen ka rohkem ja maitseainetega annan kastmele teravust. Kes on söönud, on rahule jäänud, isegi väga.
Eveli 01.veeb 2013 09:29
Lisan veel, et valget kastet ma teen topelt koguse ja panen seda igale hakkliha kihile veel peale.
Eveli 01.veeb 2013 09:26
Mina panen põhja esimeseks kihiks valget kastet ja siis alles plaadid. Niimoodi on kõik kihid pehmed. Ja loomulikult lisan ka porgandi hakklihale. Nämma :)
ka 06.jaan 2013 19:43
tegin ka ja tuli üldiselt hea aga alumine plaadikiht jäi kõva...
deaf lena 30.okt 2012 13:46
Maistev!::D
Kai 24.sept 2012 14:09
Väga maitsev!
Birgit 11.sept 2012 14:40
Selline samasugune retsept on ka Anna-liisa kokaraamatus,olen seda teinud päris mitu korda,ning see tuli väga maitse,porgandiga veel eriti hea ;)
Hindaja 28.aug 2012 14:04
Hea,maitses lasanje....
memmeke34 28.juuni 2012 14:52
Tõesti väga hea,maitses kõigile;-)
Hindaja 28.juuni 2012 14:49
super hea ja lihtne teha :-)
olenkesolen 24.juuni 2012 15:38
nämmaaa :Y ;)
Fänn 28.jaan 2012 16:40
Kiidan! Väga hea tuli välja, kerge oli teha ja kindlasti parim toit, mille valmis olen küpsetanud :) Sain kõigilt kiita ka :)!
Neiukene :D 15.jaan 2012 18:05
Vaieldamatu lemmik :Y , alati kui ma oma ema või õega seda teen , söön ma mitu - mitu taldriku täit , PARIMATEST PARIM RETSEPT ! :D:)
paks 15.jaan 2012 14:12
hea dddddddddddddddddddd-
dddddddddddddddddddd-
dddddddddddddddddddd-
dddddddddddddddddddd-
ddddddddddddd
Hannes 22.nov 2011 18:18
Super tuli välja ja valget kastet panin ainult peale ja siis juust, kokku või rõõmust , et nii maitsev sai. Soovitan veise hakkliha, muidu jääb liialt rasvane
KertuM 20.aug 2011 18:57
Minu lasanje tuli kehv, kuigi tegin täpselt selle kiidetud retsepti järgi. Jäi kuiv ja ei olnud nii maitsev, kui lootsin. Teist korda enam ei tee.
12