Pastatoidud

Kukeseenepasta

Keskmine hinne: 4.18 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Klassikalise suitsu- või kerge kalkunisingi asemel võid kasutada ka rasvasemat peekonit. Sel juhul vähenda õli ja või kogust.
Kogus: 2 portsjonit
Kuumuta pannil oliiviõli ja või.
Haki singist peenikesed ribad ja prae pannil kergelt läbi.
Haki sibul, tšilli ja küüslauk peeneks ja lisa samuti pannile.
Pese kukeseened ja puhasta suuremast prahist. Suuremad seened lõika peenemaks, väiksemad jäta niisama. Prae pannil koos singi ja sibulaga läbi.
Vala juurde puljong ja hauta kergelt.
Lisa pannile eelnevalt keedetud täisteranuudlid ja kuumuta kogu pannitäis läbi.
Serveeri koos hakitud murulauguga, soovi korral võid lisada ka riivitud Parmesani.
Kanapuljongi asemel sobib lisada ka kuiva valget veini. Kui seened on väga mahlased, vähenda lisatava vedeliku kogust.
Maitse rikastamiseks võid lisada pasta hulka ka veidi trühvlilõhnalist õli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mariseke 17 17.aug 2016 20:02
Väga lihtne teha ja väga maitsev. Mina panin terve tšilli, ülearu seda küll polnud.
ellu 29.nov 2010 19:59
tegin külmutatud (praetud vahese soolaga ja võiga ja külmutatud) kukeseentega ja lihtsalt super. Lisasin oliiviõli asemel päikesekuivatatud tomatistest ülejäänud õli, maitses hea ja kastmele panin ka tüümiani ja maitses veel paremini::D
arxitibi 09.aug 2010 08:01
Tavaline, aga maitsev. Lisasin veidi koort juurde ja serveerimisel ka suitsujuustu.
kodukokk 20.juuli 2010 21:22
Aga seeni ju ei pesta, vettivad asjatult läbi, seened lihtsalt puhastatakse väikese noa või pintsliga.
emaemu 15.juuli 2010 18:01
Väga maitsev söök nii riisi kui ka pastaga. Ainult et selle puljongi lisamine on minu jaoks arusaamatu.Lisan selle asemel tavaliselt vett.
alexxs 06.jaan 2010 22:34
Väga väga maitsev! Kasutasin santa maria nuudleid ja eelnevalt praetud värskeid seeni.
xipe 28.juuli 2009 10:25
Ühed makaronid kõik.
Hanna 15.dets 2008 15:56
Talvisel ajal pole eriti kukeseeni saada, kas seda retsepti annab teha ka maineeritud seentega. Kas keegi on teinud või kuidas maitses?
varr 29.aug 2008 14:12
Pasta või mitte aga iseenesest maitses hea ja oli lihtne valmistada!
Karel 25.aug 2008 12:22
mis te siin seletate, rääkige parem, kas keegi on proovinud ja kuidas maitses?
mari 23.aug 2008 22:59
Pasta iseenesest tähendab tainast ja põhimõtteliselt võib kõik n.ö makaronilaadsed tooted liigitada pasta alla. Mingit erilist peenutsemist siin ei ole :)
Eva 23.aug 2008 12:06
Tõenäoliselt teil on õigus, ka veebisõnaraamatud kinnitavad seda. Ise oleks "pasta" alla liigitanud ainult penne jms, kindlasti mitte nuudlid ja spagetid. Kui restoranis oleks sellise nimega rooga tellinud ja toodud nuudlid, oleks väike pettumus küll :)
siirikirikal 22.aug 2008 16:22
Sellel küsimusel on muidugi veel üks aspekt, mille peale ma kohe ei tulnudki ja mida Eva ilmselt silmas pidaski - kas nuudleid kui selliseid saab pastaks nimetada. Sellel teemal tekkis meil toimetuses elav vestlus, kõlas nii poolt- ja vastuargumente. Keeletoimetaja toel jäi siiski peale arvamus, et üldnimetus "pasta" käib ka nuudlite kohta.
indrekparli 22.aug 2008 15:44
Kuidas nüüd võttagi, see on selline ebamäärane keeleküsimus. Nuudlite ja muud makaronitootede koondnimetus on tänapäeval levinud kui "pasta", selles mõttes on pealkiri õige. Samas on eesti keeles sõna "pasta" seni olnud teise tähendusega, nagu tomatipasta või hambapasta. See asjaolu ajab inimesi teinekord segadusse. Keeleteadlased küll ei vaimustu "pasta" uue tähenduse üle, aga minu arvates on see juba nii juurdunud, et vaevalt see enam muutub.
Eva 22.aug 2008 15:34
Vabandust, aga need on ju nuudlid kukeseentega, mitte kukeseenepasta - või olen millestki valesti aru saanud?
1