Pastatoidud  » Kastmed

Tomatihoidis želatiiniga

Keskmine hinne: 5 Allikas: erakogu Autor: Endla
Sobib pikemaajaliseks säilitamiseks. Mahedamaitseline hoidis sobib väga hästi pastatoitude juurde.
Valmistusaeg: üle 60 min
Tomatid lõigata sektoriteks, panna sibularõngastega kihiti purki, keeta marinaad, kurnata. Želatiin paisutada külmas vees, kuumutada lahustumiseni, mitte keema lasta. Marinaad kallata želatiinilahuse hulka, kallata kuumalt tomatitele peale. Purke kuumutada u 85 C juures 15 min. Hoidis panna jahedasse. Järgmiseks päevaks on tomatid-sibulad kenasti tarretanud.

Antud kogusest saab umbes 4,5 l hoidis.  
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Yxplika 23.apr 2010 17:24
Olen sarnast "tomatisülti" juba aastaid teinud, kuid mõnusaks efektiks lisan purki ka petersellilehti
maamoor 21.juuli 2009 17:44
Minu ammune kooliõde valmistas sarnast hoidist. Kasutas ta küll viinamarjatomateid ja ka sibulat polnud aga hoidise imeline välimus ja suurepärane maitse on siiani meeles. Olen alati mõelnud kuidas ta neid tegi ja super!, et nüüd retsepti leidsin. Mis siis,et koostisained pole samad, kohendada saab ju alati kui soovi. Mina igatahes proovin nii üht kui teist. Olen kindel,et tulemus on vaimustav. Mmmmm. Tehke teie ka.
1