Pastatoidud  » Pastatoidud

Linnupada pastaga

Keskmine hinne: 4.22 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Veereta kanatükid jahus ja prae kiirelt kuumal pannil. Mulle meeldib neil nahk seljast ära võtta, on tervislikum ja mõnusam. Praadimine tõmbab mahlad kinni ja parandab maitset, jahu aitab hautist paksendada.

2. Prae igast küljest ja mitmes jaos, lõpuks lisa pannile veel terved, kuid puhastatud küüslauguküüned. Siis kummuta kõik haudepotti, maitsesta korralikult soola-pipraga ning kalla sekka valge vein. Kuumuta ahi 200 kraadi peale ja pista pott ahju.

3. Puhasta ja tükelda porgand, paprika, seller ja saada kanale seltsiks. Sortsukaupa lisa kanapuljongit. Kui sul juhtub olema värsket tüümiani, ära puhastamisega suurt vaeva näe, pista koos vartega potti. Annab hästi maitset ja enne söömist saad välja õngitseda.

4. Nüüd võid tegeleda sootuks muude asjadega. Tunnike-poolteist võiks kana ahjus olla, nii et lõpuks saad teda kahvliga “lõigata”. Vahepeal keeda serveerimiseks vaid pasta pehmeks. Ehtne talvetoit. Sobib hästi teha ka pardist ja küülikust. Valmimise aeg on siis muidugi palju pikem. Köögist imbub tuppa talumatult häid aroome.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lihtinimene 21.jaan 2016 14:50
Väga hea! Eriti järgmisel päeval soojendades :) Sobis tõesti hästi kartulitega. Millist veinisorti oleks siin kõige õigem kasutada? Ise kasutasin Pino Grigio't.
Mihkel 01.dets 2015 22:36
Väga hea retsept. Meie otsustasime jahu mitte panna ja seega tuli "hautis" vedel. Vahetasime pasta kartulite vastu ja tulemus oli perfektne.
1