Pastatoidud  » Pastatoidud

Lihtne munapasta lasanjele, ravioolidele

Keskmine hinne: 1.75 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Järgnevast põhipastatainast saab valmistada kõiki pastasorte: spagette, tagliatellet, lasanjet, ravioole jne. NB! Pastatainale pole soola lisada vaja, kuna pastat keedetakse üsna soolases vees.
Taina valmistamiseks kuhja jahu lauale. Tee keskele süvend ja löö sinna munad, seejärel nirista juurde oliiviõli. Näpi tainas ühtlaseks ning sõtku 5–7 minutit kergelt jahusel laual. Sõtkumise tulemusel muutub tainas elastseks ja läikivaks. Võid selle töö tegemisel kasutada ka köögikombaini abi. Kata tainapall kausiga ning jäta lauale pooleks tunniks seisma.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kokk 31.mai 2012 08:59
pildil on jahu küll rohkem kui 3,5 dl...
siirikirikal 23.märts 2012 08:39
galenas: jah, pasta on värskest tainast tehtuna parim, aga spagette ja linte saab lõigatuna pesunööril ka ära kuivatada või mis veel mugavam, sügavkülma panna ja seda siis hiljem kasutada. Vaata siit põhjalikumat õpetust http://www.toiduta-
re.ee/aabits.php?i-
d=43686
galenas 23.märts 2012 00:55
A mis edasi saab, et kas see olekski mõeldud, et teen kohe valmis värske pasta ja kohe valmistan roaks, või on ka võimalus kuidagi säilitada?
vinkin 07.veeb 2011 21:12
to KatiVilj. Ikka sobib. Toore taignaga läheb kiiremini, aga kuivatatud taignaga läheb aega nagu poest ostetud lasanjeplaatidega :)
KatiVilj 18.apr 2010 13:39
Ksimus selline, et mina tavaliselt ei keeda plaate panen mingi kaste ja siis plaadid ja kaste ja plaadid ja siis ahju. Kas siis ka selle retsepti järgi tehtava taignaga plaadid lähevad pehmeks ja kui kaua umbes ahjus hoidma peaks.
indrekparli 24.okt 2008 15:43
Mina teen ka pastatainast ilma õlita. Jahu, muna, munakollaseid, näpuotsaga soola. Taina sõtkumise ajal kastan paar korda käed märjaks, aga vett eraldi ei pane. Aga ma olen aru saanud, et seda tehaksegi nii ja naapidi - mõni paneb õli, mõni mitte.
Geidi 24.okt 2008 15:38
olen vaadanud palju itaalia kokasaateid ja pasta tainast tuleb kõige parem kui paned 100g jahu kohta 1 muna. pärast keeta u.3min ja ongi valmis.
AAJA 17.okt 2008 15:38
mina olen seda pasta tainast teind ka natukese suhkru ja kaneeliha ning kupsetand ölis, tulevad kui kaneeli kupsised. vägagi head. kuid muidu pasta tainas ise teha tuleb hulga odavam kui osta
1