Pastatoidud  » Vormitoidud

Lasanje, seente ja kõige muuga

Keskmine hinne: 3.18 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Lasanje juurde tulen ikka ja jälle tagasi. Küll on mõnus roog. Kastmed keedan eelmisel päeval valmis, laon kõik kihiti vormi ja panen külma. Pidupäeval pistan ainult ahju ja tõstan aplausi saatel lauale.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Haki sibul ja küüslauk. Sulata paksu põhjaga potis või, lisa sorts oliiviõli ja prae sibulat klaasistumiseni. Lisa küüslauk ja hakkliha, keeruta pannilabidaga. Kui liha võtab juba pruuni jume, maitsesta soola ja pipraga, lisa hakitud seller ja porgand. Kummuta sekka ka punane vein. Kui alkohol on aurustunud, kalla sekka ka tomatikonserv, pisut suhkrut ja maitsetaimed. Aeg-ajalt segades lase nõrgal tulel umbes tunnike podiseda. Maitse ja maitsesta, just nagu meeldib. Õige bolognese on nii hea, ma söön seda lihtsalt lusikaga. Ja ei saa pidama.

2. Valge kastme tarvis sulata teises potis või. Hoia vispel kogu aeg käepärast, lisa jahu ja aina sega. Maitsesta soola ja muskaadiga ning asu tasapisi piima lisama. Sega ja lase pakseneda, sega ja lase pakseneda. Kuni ongi valmis.

3. Nüüd jõuad veel seened ära praadida, nii kaua kui punane kaste podiseb. Puhasta ja tükelda seened, aseta külmale pannile ja pane tuli alla. Kui vesi aurustub, lisa või ja sool.

4. Kui kõik kastmed on valmis, võta kõrge äärega lasanjevorm. Määri seda pisut võiga ja lao kihid valmis. Kõigepealt plaadid, siis valge kaste, siis punane, vahele praetud seeni ja riivjuustu ning kõik jälle otsast peale. Kõige pealmiseks kihiks: plaat, valge kaste ja riivjuust. Nüüd võid vormi kohe ahju saata, aga võid seda ka kuni järgmise päevani külmas hoida. Vajubki tihedamaks. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit. Lase pisut taheneda ja serveeri värske salatitutsuga. Ja üllatus-üllatus, lasanje sobib suurepäraselt ka soojendamiseks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa