Peotoidud

Veisesüdametartar

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Liivimaa Lihaveis MTÜ
Südant soovitatakse vähemalt pool tundi vees või piimas leotada, et selle maitse pehmeneks. Enne küpsetamist pese süda korralikult külmas vees ning seejärel eemalda terava noaga igasugused klapid ja torujad moodustised, kõhred ning membraanid õõnsuste ja kambrite vahelt ning südame väliskesta ümbert, samuti igasugune liigne rasv. Kui teete südamest näiteks salatit, tartari vms, siis tasubki kohe süda tükeldada nii, et lõikate juba puhtad liha tükid liigse ainese küljest.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 8 portsjonit
Esiteks lõika süda sellisteks tükkideks mis on piisavalt väiksed, et neid saaks panna mikserisse. Oluline on, et mikserdaja tükeldaks liha pigem keskmisel astmel, st liha ei tohiks olla liiga tihedalt ära purustatud. Kui see pole võimalik, siis lõigake käsitsi 0,5-1 cm-sed tükid. Peenesta punane sibul ning lõika tšillipiprast väga õhukesed rõngad. Võid need siis omakorda ka poolitada. Nõruta kapparid vedelikust. Tükelda oliivid väikeseks ja lõika kirsstomatid neljaks. Sega eraldi kausis südametükikesed kapparite, punase sibula, tšillipipra, oliivide ja tomatitega. Riivi sisse sidrunikoor. Sega nii õrnalt, et tomatid ei puruneks. Lisa törst oliiviõli ja äädikat. Lõika mündist ja basiilikust õhukesed ribad ning sega tartar´i sisse. Maitsesta soola ja pipraga. Jaga roog 8-ks portsjoniks ning nirista peale oliiviõli. Serveeri koos küüslaugu helveste ning krõbeda röstsaiaga.
Retsepti eeskujuks on olnud Chris Cosentino puttanesca stiilis veisesüdame tartari-i retsept.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa