Peotoidud

Mesine pardipraad

Keskmine hinne: 1.75 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Meega ülemääritud part saab maitsva krõbeda naha. Küpseta iga kilogrammi kohta tund aega + veel pool tundi.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus: 30 min + küpseb 2 tundi 20 min

Kogus: 4 portsjonit
Pese part puhtaks ja kuivata, hõõru seest ja väljast soola ja pipraga. Vala ploomidele kuum vesi ja jäta 10 minutiks seisma. Nõruta ja haki. Haki pähklid. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika viljaliha kuubikuteks. Sega ploomide ja pähklitega, lisa sidrunimahl ja -koor. Täida pardi kõhuõõs seguga ja sule tikkude või niidiga. Kinnita tiivad ja koivad tihedalt vastu keha, sidudes niidiga kokku või torgates läbi naha. Tõsta part ahjuvormi, vala peale kanapuljong ja küpseta 170-kraadises ahjus 1,5 tundi, aeg-ajalt praeleemega kastes. Võta part ahjust ja määri pealt meega. Suurenda ahju temperatuur 220 kraadini ja küpseta veel 15–20 minutit, kuni nahk on pealt kuldpruun ja krõbe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa