Peotoidud

Hasselbacki kartulid

Keskmine hinne: 4.13 Autor: Maire Suitsu
Maitsestatud ja kauni mustriga ahjukartulid.
Valmistusaeg: 20-40 min
Tee igasse kartulisse 4-5 sügavat sisselõiget. Selle hõlbustamiseks aseta kartulid suurde plast- või puulusikasse, mille servad toimivad piirajana, takistades kartuli läbilõikamist. Pane kartulid sügavasse kaussi, nirista õliga üle ja riputa peale peent soola. Sega hästi läbi. Tõsta kartulid, lõigatud pooled üleval, väikesse ahjuvormi ja riputa üle riivsaia ja paprika seguga. Tilguta kartulite vahele auru tekitamiseks veidi vett ja küpseta 200 °C juures 40 minutit. Riputa igale kartulile veidi riivjuustu ja lase veel 10 minutit küpseda.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Meelis 13.jaan 2014 12:55
Olen teinud nii ja tuleb ka väga hea: Lõikan kooritud kartulid pooleks. Igalt kartulilt eemaldan kahe viltuse sisselõikega "katuse". Täidis: -
Parmesani juust, pressitud küüslauk, köömned, sool, pipar, kartulimaitseaine. Selle viimase võib ka ära jätta või lisada mingi muu komponendi, mis sobib ja pähe tuleb. Määrin ahjuplaadi õliga ja asetan kartulid peale. Riputan soolaga üle. Seejärel asetan väljalõigetesse täidise ja panen välja lõigatud osad mütsiks peale ahju. Ahjus oleku aeg oleneb kartulite suurusest ja ahjust, see on testimise ja tunnetuse koht;)
diinah 03.nov 2009 16:53
hea nõuanne, aitäh
eeee 07.aug 2006 15:52
Kui kartul on suurem ja ei mahu lusikasse siis võib kartulisse lükata sukavarda, mis takistab ka noaga põhjani lõikamist.Varras tuleb lükata sinnamaani kuhu lõhe peaks ulatama.
veera2 27.jaan 2006 13:36
see on väga hea
1