Peotoidud

Kaneeli-rosinakringel

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Glasuuritud kringel. Kogused on toodud 1.5 kg kringli kohta. Sellest saad 8 kuni 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega toasoe või suhkru ja kaneeliga. Rulli tainas lahti ja määri sellele spaatli abil võisegu. Raputa peale eelnevalt vees või rummis leotatud ja seejärel nõrutatud rosinad. Keera tainas rulli, vajuta rull veidi lapikuks ning lõika pikkupidi kolmeks ribaks nii, et ülemine ots jääb kinni.

2. Punu palmik, keerates lõikepinda võimalikult väljapoole. Vormi palmikust kringel, tõsta see ahjuplaadile ning jäta vähemalt pooleks tunniks sooja kohta kerkima. Kerkinud kringel määri veega segatud lahtiklopitud muna või munakollasega ning küpseta 200 kraadini eelkuumutatud pöördõhuga ahjus 25 minutit.

3. Sulata hakitud šokolaad kuumas koores. Sega ühtlaseks ning määri või kalla see kringlile. Puista peale hakitud metspähkleid.

Eelkergituseta kringlitainas
Eelkergitusega kringlitainas 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kati 22.dets 2013 15:59
Tegin eelkergituseta taignast ja tuli imemaitsev. Pole suurem kringliarmastaja, aga seda teen kindlasti veel!
1