Peotoidud

Plaadikook hapukoore ja marjapüreega

Keskmine hinne: 2.96 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Lihtne kook lihtsatest ainetest, mis enamasti kodus olemas. Selle koogi vahele võib panna mida tahes meelepärast – vahukoort, toorjuustukreemi, moosi, pähklikreemi. Maitsev tuleb see igal juhul. Marjapüree asemel võib panna moosi või värskeid marju. Kogus 16 lõiku.
Valmistusaeg: 40-60 min

15 min + 8–10 min ahjus

1. Eralda munarebud ja -valged. Vahusta rebud suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Sõelu munavahu hulka ja sega läbi. Kõige lõpuks sega hulka vahustatud munavalged. Määri tainas kahele suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 8–10 minutit.

2. Proovi küpsust tikuga. Võta ahjust ja lase jahtuda. Lõika mõlemad põhjad keskelt pooleks, nii et saad 4 võrdse suurusega biskviidikihti.

3. Sega hapukoor suhkru ja kakaopulbriga. Püreeri marjad suhkruga. Määri iga kihi vahele püreed ja hapukoort. Jäta hapukoort ka pealemäärimiseks. Lase serveerimiseni jahedas seista. Vahetult enne serveerimist määri pealt hapukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa