Peotoidud

Kohev astelpaju-kodujuustukook

Keskmine hinne: 3.07 Allikas: Oma Maitse Autor: Oma Maitse
Muljetavaldav kook, milles loovad meeldiva kontrasti krõbe küpsisepõhi ja õrn kodujuustuvaht siidise astelpajukreemiga. Retsepti autorid on Elen Torb ja Hanna Odras.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Purusta küpsised ja sega sulavõiga, lisa kookoshelbed. Suru küpsisepuru 25–26 cm läbimõõduga vormi põhja ja küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit.

2.  Vahusta koor, kodujuust ja suhkur tugevaks vahuks. Samal ajal pane želatiin külma vette paisuma ja sulata veevannil valge šokolaad. Kui šokolaad on sulanud, lase sel veidi jahtuda ja lisa täidiseainetele. Sulata želatiin veevannil ning vala pidevalt segades ülejäänud massi hulka. Vala täidis koogile ja lase sel enne kreemi tegemist mõni tund külmas seista.

3. Kreemi jaoks kuumuta potis madalal tulel astelpajumahl ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Teises
potis kuumuta 35% koor keemiseni. Lisa mahl, sega läbi, tõsta tulelt ning lase jahtuda. Pane 7 g želatiini 10 minutiks külma vette paisuma. Hiljem soojenda veevannil, lisa ülejäänud segule ja kalla koogile. Lase koogil üleöö külmkapis seista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helina 11.mai 2014 09:52
Asendasin kodujuustu toorjuustuga (375g) ja kasutasin kokku 4dl vahukoort. Fantastiline kook ning üks meie pere lemmikuid:)
Olga Kaju 29.apr 2014 10:26
Tegin seda kooki kunagi kui see oma maitses ilmus. Tõeline rumalus oli teha retsepti järgi - põhimõtteliselt sai süüa vahukoort.. vahukoorega. Kokku lausa 7 dl! Kohev oli see küll, aga nii rammus, et isegi mees ei soovinud ära süüa.
1