Peotoidud

Õunavõie

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Õunatoidud Autor: Pille Enden
Maitsev sametine õunavõie on heaks kaaslaseks juustudele, aga maitseb hästi ka pannkookidel või saiaga. Positiivne on seegi, et valmistamisel pole vaja õunu koorida. Valmistamisaeg on küll pikk, kuid suurema osa ajast podiseb võie vaikselt pliidil. Kogus 1 liiter.
Valmistusaeg: üle 60 min

valmistamisaeg 2 tundi 10 minutit

1. Lõika õunad sektoriteks ja pane potti.

2. Lisa äädikas ja vesi ning kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega, alanda kuumust ja hauta õunu 20 minutit.

3. Tõsta siis pliidilt ja hõõru läbi sõela.

4. Mõõda saadud püree ära ja lisa iga detsiliitri kohta 0,5 dl suhkrut. Siis lisa sool, kaneel, nelk ning sidrunikoor ja -mahl.

5. Kuumuta madalal kuumusel ilma kaaneta ja aeg-ajalt segades, kuni võie on parajalt paks ‒ selleks kulub umbes 1,5 tundi.

6. Tõsta steriliseeritud purkidesse ja sule.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 25.aug 2014 07:13
Äädikas ei lase õuntel päris püreeks laguneda.
inga 22.aug 2014 14:57
Milleks äädikat vaja lisadaon?
1