Peotoidud

Klassikaline majonees

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Helen
Tavapärane rasvarikas majonees.

Mikserda munarebud ja maitselisandid segamini.
Lisa õli algul tilgakaupa, seejärel ühtlase peene joana; mikserda segu suurel kiirusel heledaks ja ühtlaseks.
Kui majonees sai liiga paks, mikserda juurde paar teelusikatäit külma vett.
Kodune majonees säilib külmkapis kinnises purgis kuni kümme päeva; pikemalt hoides maitse halveneb ja emulsioon võib hakata lagunema. Seetõttu on õigem valmistada korraga suhteliselt väike kogus ja tarbida see kiiresti ära.
Hõlpsasti valmib majonees ka kannmikseris. Mikserda munarebu, maitseained ja lusikatäis õli. Lisa õli söötmisava kaudu peene ühtlase joana. Lase masinal käia umbes 20 sekundit, siis on majonees valmis.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pettunud 18.dets 2010 20:35
Saan aru, et rasvarikas, aga 2,5 dl? Minul juhtus sama, mis esimesel kommenteerijal. Majonees nägi normaalne välja ehk 2,5 teelusika õli juures, mitte detsiliitri, aga uskudes retsepti..njah. Tavaliselt retseptide järgi ei tee midagi ja edaspidi jätkan seda rida kindlasti. Tahaks näha inimest, kellel selle retsepti kohta majonees veel liiga paks peaks jääma, millele lahkesti vett lisada lubati. Mõni mustkunstnik ehk teeb ära.
karima 29.sept 2009 15:45
minul tuli ja kasulikum seda kodus teha kui poest osta maitse ka parem kas sul munarebu oli soe voi kylm? peab olema soe ja parem on miksriga vahustada ning siis tilk tilga haaval lisada oli ning siis nirisedes lasta joosta sisse
Anne 18.mai 2009 21:51
Kas keegi on ikka proovinud seda teha. Minul ei tulnud midagi välja. Vahtu ei läinud midagi ja juba poole õli koguse peal ma loobusin ettevõtmisest. Nähtavasti mingi nipp on siin märkimata jäänud.
1