Peotoidud

Pereköögi Hasselbacki kartulid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pereköök Autor: Lia Virkus
Rootsi päritolu "tööõnnetus".
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Roa nimi pärineb Stockholmi Hasselbackeni restoranilt, mille peakokk seda esimest korda serveeris. Ahjukartulid olid just menüüst välja jäetud, kui üks klient neid soovis. Peakokk püüdis kartulitele viile sisse lõigates lühendada nende küpsemisaega. See küll ei õnnestunud, ent uudsel moel tehtud kartulid said sellele vaatamata populaarseks üle Rootsi. Koori kartulid ja lõika alt õhuke viil ära, et need seisaksid vormis püsti. Tee kõrvuti sisselõiked, mis ei ulatu siiski päris põhjani (seda on mugav teha puulusika peal). Lao kartulid ahjuvorm ja määri õli või sulavõiga. Puista peale soola ja riivitud juustu ning lõpuks ka veidi riivsaia. Küpseta 175° juures 40–50 minutit või kuni kartulid on pehmed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Agni27 24.apr 2010 19:10
Tõesti väga head kartulid. Teinekord panen vaid natuke rohkem maitseaineid ja juustu peale ;):Y
kärt 08.märts 2010 22:32
väga head kartulid tulid.:Y
Hindaja 25.aug 2009 21:02
:O:O:Y:Y
Neiu 23.märts 2009 11:55
Väga huvitav ja hea, tasub proovida ja kindlasti külalisi üllatada
1