Peotoidud  » Jõulud

Jõhvika-beseekook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Võrratu beseekatte ja jõhvikatäidisega kook, mis sobib ka piduliku lõuna- või õhtusöögi lõpetuseks. Koogi valmistamine nõuab veidi aega ja vaeva, aga tulemus on seda väärt.
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga, klopi hulka muna. Lisa juurde omavahel segatud jahu, kaneel ja küpsetuspulber ning sega ühtlaseks. Suru tainas 26–28 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Torka koogipõhja kahvliga augud ja küpseta 175kraadises ahjus 8–10 minutit. Täidiseks püreesta jõhvikad 1,5 dl vee ja suhkruga, kuumuta segu keemiseni. Ühenda kartulijahu 0,5 dl veega ja nirista kastrulisse jõhvikapüree hulka ning jätka segamist. Kuumuta vedelik keemiseni, nii et tekib kissell, seejärel tõsta kastrul tulelt. Lase kissellil veidi jahtuda ja vala see eelküpsetatud põhjale.
Besee tegemiseks vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega vähehaaval hulka suhkur ja jätka vahustamist, kuni saad valge ja läikiva vahu. Laota munavalgevaht lusikaga või pritsi tordipritsiga täidisele. Küpseta veel 10 minutit või seni, kuni munavalge on saanud kauni kuldpruuni värvi. Serveeri kooki täiesti jahtunult.

Kogustest valmib 10 tk.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pipsike 14.nov 2012 21:01
Välimus tuli koogil tõesti supper. Tordipritsi polegi vaja kasutada. Panin munavalge portsudena koogile ja tegin kahvliga peal ringikesi. Maitselt polnud aga see kook minu. Põhjaks oleksin parema meelega teinud liivataigna ja samuti poleks ma taignasse kaneeli lisanud. Jõhvikad sobisid munavalge katte alla aga suurepäraselt.
Catarin 27.apr 2010 19:55
Proovisin ka koogi ära. Maitseb väga hästi, kuid üldkokkuvõttes tuli veidikene kuiv minu jaoks. Ja 10 minutist beseekatte küpsetamiseks jäi väheks. Kuid välimus on koogi tõesti supper.
siretsiku 08.veeb 2010 17:41
Väga hea kook oli;)
tumba 01.okt 2009 20:08
1. Kas võib ka maisitärklisega teha? (ma ei leidnud poest kartulitärklist, ma ei tea, kas ?veitsis ei eksisteeri seda või ei osanud otsida ja kapis nagunii ilutseb juba maisitärklis) 2. Mul ei ole veel miksrit, kas kuidagi saaks seda kooki teha ka ilma munasid vahustamata? (äkki targemad oskavad soovitada, sest ma ikka väga algaja :) Jõhvikad mingid USA hiigelsuured plönnid, nii puised, et ei kannata niisama paljalt nosida, nagu ma lootsin, seega mõtlesin, et proovin mingit kooki!
moremi 27.sept 2009 21:58
Väga mõnus kook tuli :) Hapukad jõhvikad tasakaalustasid väga hästi üldist magusust.
kingpoolik 03.juuli 2009 00:47
kaneel annab koogile huvitava maitse. igati kerge teha ja õnnestub alati. tordipritsi asemel kasutasin tuutuks kokkukeeratud küpsetuspaberit. kook tuleb ilusam, kui alt punast kihti paistma jätta. seega tundus, et munavalgevahtu polnuks nii palju vaja teha. seni on kõik vaid kooki kiitnud! soovitan soojalt.
kook 22.mai 2009 09:18
Millegi pärast tõmbas minu koogil beseekate kokku ... äkki targemad teavad miks?
kokk pereema 02.apr 2009 08:15
Asendasin jöhvika-beseekoogi pohla ja veidi mustsöstra seguga. Kogu seltskond nautis.Kypsetasin katseks. Väga maitsev koore-kohviga suhkruta.
silva 18.veeb 2009 09:46
Kerge teha ja väga maitsev. Tegin ka sügavkülmast võetud mustsõstardega.
1