Peotoidud  » Jõulud

Kohvimaitseline šokolaadifondant

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Tõeliselt hea, kergelt vedela sisuga kook, mida võiks serveerida vanillijäätise ja amarettokirssidega. Võid valmistada kümme väiksemat koogikest või ühe suure.
Kogus: 10 portsjonit
Sulata paksupõhjalises kastrulis tükeldatud šokolaad ja või. Sega ühtlaseks, tõs­ta tulelt ja jahuta. Sega hulka munad, jahu, suhkur, alkohol ja kohv, töötle ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Kui soovid valmistada väikseid koogikesi, vajuta 20 x 20 cm suurused küpsetuspaberi tükid 10 metallist muffinivormi põhja ja vala tainas vormidesse. Küpseta ahjus 200° juures 25-30 minutit. Kui tikuga keskelt proovida, peab kook olema seest veel kergelt vedel.
Pane külmunud kirsid ja suhkur kaanega kastrulisse ning kuumuta väiksel tulel seni, kuni kirsid on sulanud. Sega aeg-ajalt. Kuumuta veel 10 minutit, kuni kirssidest eraldunud vedelik on peaaegu ära keenud. Lisa liköör, sega läbi ja tõsta tulelt. Jahuta ning serveeri amarettokirsse koos koogi ja vanillijäätisega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Margit007 12.märts 2012 22:25
Alkoholi ei pannud üldse, aga tuli väga maitsev. Tegin väikesed vormid, ja 15 min ahjus oli isegi pisut liiga palju
1