Peotoidud  » Jõulud

Vale-napooleonikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Aeganõudva lehttaina asemel tehakse aga järgnevat lihtsat varianti. Vahel pandi kihtide vahele ka haput keedist, näiteks pohlamoosi.
Kogus: 10 portsjonit
Hakkida rasvaine, jahu ja sool ühtlaseks puruks. Lisada vesi, mätsida tainaks ja jagada viieks võrdseks osaks. Rullida neist ühesuurused ruudud või kettad. Küpsetada igaüht 220kraadises ahjus 8–10 minutit, lasta jahtuda. Kreemi jaoks kloppida piim koos munaga lahti, segada hulka jahu ja suhkur ning riivitud sidrunikoor. Hautada tasasel tulel, kuni segu pakseneb. Jahutada ja segada vahustatud võiga. Lõigata tainalehed ühesuurusteks ja sirgeservalisteks. Ülejäänud ribad ja tükid purustada. Määrida kreem lehtedele ja tõsta need üksteise otsa. Ka kõige peale määrida kreem, raputada üle puruga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Katja 27.veeb 2011 16:00
Rahvas, lisage taignale kindlasti natuke suhkurt!
teresa 26.veeb 2011 17:25
väga maitsev kook! Sellest kogusets tuleb ideaalselt viis kihti lihtsalt rullida tuleb õhukeseks ning kreemi jätkub ka:)
Miia 22.mai 2010 12:41
:O Paariks tunniks sügavkõlma? Kuidas seda pärast siis üldse rullida peaks saama? TÄiesti kivikõva ju :D Ma saan aru et pooleks tunniks.. ISe tegin tainast veidike rohkem ja kreemi ka topelt kogus. Pigem jäägu üle kui puudu tuleb. Sellest kogusest saab suurema tordi suuruse koogi. Ja mulle maitseb. Mitu korda juba teinud :)
kersti 24.apr 2010 14:09
taigna maitse ja hea tulemus sõltub väga palju jahust-kasutage Sunnuntai jahu,sellega tulevad kõik koogid ja saiad hoopis paremad,kui teistega.Mida odavam jahu,seda nätskem ja puisem sai.Ise olen ka ikka ja ainult õiget Napoleoni kooki teinud,taignale läheb sisse ka 1 muna ja 300 g margariini,500 g jahu,1 kl.külma vett,1 tl soola-selliste kogustega saate ahjuplaadi suuruse 7 kihilise koogi.Ja veel,taignaplaadid tuleb rullida imeõhukeseks,muidu jääb paks ja kook ei ole hea.Imeõhukeseks saab rullida küpsetuspaberi peal,siis pole vaja rullitud taigent ümber tõsta.
svenartur 26.märts 2010 12:24
Vale on ta küll, aga ega lehttaignast tehtud ka õige napooleon pole. Õige käib ikka kihtidena ja keedukreem vahele. Mul on õige retsept olemas, aga peas pole, et siia lisada.
Tiiiina 04.märts 2010 23:30
Tuli 3 kihti( oleks vast rohkem tulnud kui oleks kihid tiba õhemad teinud) ja kreemi tegin omast tarkusest veidike rohkem. Ära unustasin hapuka moosi :R ja egas ta üks suus sulav just välja ei kukkunud - kuiv jäi. Ära söödi aga kõik :)
kokkaja 26.veeb 2010 09:46
sain täpsel viis kihti, aga kuna kreemi tundus vähe olevat, pudistasin viienda kihi koogile peale. Kook ise oli suht maitsetu ja kuiv:(
hiire piuks 25.veeb 2010 16:05
Mina teen juba aastaid selle taignaga. Küll aga margariini (panen 250 gr) sulatan ja siis lisan jahu ca 4 klaasi. Veel lisan tainasse 2 munavalget ja ühe -kollase. Veel lisan vett ja soola, nagu siinses retseptis. Sellest saan 5 pallikest, mis panen külma mõneks ajaks. Ja rullida tuleb tainas hästi-hästi õhukeseks - vastasel juhul ei muutu need lehed mõnusalt pehmeks. Poest ostetud napoleoni kooki ma just selle tõttu ei tahagi, et seal need põhjad nii kõvad. Olen sattunud ka mingi võikreemiga variandi peale, mis samuti ei ole hea. Selle keedukreemiga ikka väga hää.
Kohvihoolik 24.veeb 2010 16:11
Tegin taigent poolteist kogust, kreemi tegin kaks korda rohkem kui retseptis ette nähtud. Tegin 5-kihilise, pluss ühe kihi küpsetasin üle ka ning see sai peale puruks. Vahele lisasin veel ühe kihi mustikaid, et oleks midagi hapukat ka. Kokku tuli imehea:)
Syyry 23.veeb 2010 13:35
Tainas jaga 5 osaks ja pane paariks tunniks sügavkülma, siis on parem rullida ja peaks 5 kihti tulema küll. Kreemile võiks lisada vaniljet ja koogile pannes võiks üle ühe kihi kreemi peale veel haput moosi panna.
Hamonie 20.veeb 2010 22:14
Pildil olekski nagu 3 kihti
pir 20.veeb 2010 19:57
Mina olen ka teinud kuid jahu 700g ja margariini 400g ja vett ja soola ning kreemi le suhkur ja või vahustada ja lisada piimast ja 1spl tärklisest piimakisell ja maitseks sidrunimahla ja kokku segada ning kihiti moosi ja kreemi . on hea
ML 20.veeb 2010 19:36
Kuidagi kahtlaselt vähe tuli:/ kuigi kreemi on piisavalt tundub kook rohkem liiga lame olevat. Maitse iseenesest hea
ML 20.veeb 2010 18:21
Valmistan parasjagu ning tundub, et kõike jääb kuidagi väheks:S 5kihti mul kuidagi välja ei tulnud. Lepin arvatavasti 3ga. Lõpptulemus selgub ca 20min pärast
1