Peotoidud  » Jõulud

Pähkli-ploomikook

Keskmine hinne: 2.95 Allikas: 100 rooga
Rikkalik kogus kreeka pähkleid annab kohupiima-ploomikoogile võrratult hõrgu maitse. Pidulikul puhul serveeri vahukoorega.
Puista 2 spl hakitud pähkleid rasvainega määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Vahusta toasoe või 1 spl suhkruga. Eralda munavalged munakollastest. Klopi munakollased lahti. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega lahtiklopitud munakollased või-suhkru segusse. Lisa kohupiimapasta. Sega tainasse ülejäänud pähklid ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ettevaatlikult hulka munavalgevaht. Vala tainas 24 cm läbimõõduga vormi. Poolita ploomid ja eralda kivid. Sega ülejäänud suhkur ploomidega ja pane ploomid tainale. Küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 minutit. Soovi korral kaunista vahukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 25.aug 2013 16:06
Nii, ka taina vorm sai õige läbimõõduga. Aitäh, Hann!
Hann 25.aug 2013 11:39
Kui norida, siis mis saab sellest 24cm vormist, kuhu pähklipuru tuli valada? Kui tainas läheb 26cm vormi :P "Puista 2 spl hakitud pähkleid rasvainega määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. " "Vala tainas 26 cm läbimõõduga vormi."
Siiri Kirikal 10.sept 2012 08:03
Jah, vahukoor läheb vaid kaunistamiseks.
hh 09.sept 2012 15:35
Kas vahukoort ei lähe tõesti taignasse üldse. Ja 2,5dl vaid kaunistamiseks
muhv 07.sept 2012 13:48
Lapsele ei meeldinud pähklid aga mees kiitis ja sõi :)
trinsa6 07.sept 2012 12:59
pähklid tegid asja kummaliseks. aga hea oli ikkagi:D
Merks 06.sept 2010 19:48
Tegin, terve pere kiitis!
Mai 04.okt 2009 18:21
Mul õnnestus eelmisel korral väga hästi, praegu läheb kordamisele :)
Mari 28.sept 2009 13:00
Suurepärane kook ja just jahtunult! Kuna ploomiaeg on nüüdseks otsas, katsun täna seda kooki teha ka õuntega või siis külmutatud maasikatega. Võiks ju õnnestuda küll.
1