Peotoidud  » Jõulud

Kohmakas ehk hapupiimakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kogus: 10 portsjonit
Vispeldada munad suhkruga. Lisada sulatatud margariin, hapupiim, vanillsuhkur, rosinad, manna ja soodaga segatud jahu, töödelda ühtlaseks. Valada margariiniga määritud väiksemale ahjuplaadile. Küpsetada 170kraadises ahjus 45 minutit või kuni kook on seest küps ja pealt kauni värviga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marika 17.veeb 2016 20:57
Hea ja lihtne valmistada. Küpses kuldseks. Nüüd pean laskma veel pisut jahtuda.
ewu 10.okt 2012 21:33
ma vist kypsetasin natuke liiga kaua. sest kook jäi pisut kuiv. tegin kiiruga veel yhe glasuuri ka peale. aga siiski...maitse oli hea, aga ei midagi erilist.kindlasti proovin teine kord veel vähemalt korra teha. siis on teada kas viga oli minus. sellegi poolest annan 4 tähekest. koogi tegemine oli kiire ning lihtne ja maitse täitsa söödav :)
Eevi 17.nov 2011 18:39
Super!
Kessu 25.mai 2011 13:06
Meie Pere lemmik:) Isegi mees ,kes ei söö kooke, seda sööb:D
aaneli 11.juuni 2010 15:57
Mina asendasin tavalise manna maisimannaga (et ikka tervislikum oleks) ning pool nisujahu täistera nisujahuga. Väga nämma. Söön üksi ja ei suuda lõpetada.
kevyt 13.mai 2010 22:43
Just sai valmis:) ja väga hea kodune ja veidi krõbe plaadikas tuli! järgmine kord panen rosinate asemel marju, näiteks maasikaid:)
pille-riin 15.märts 2010 23:00
suured tänud:) kook lihtne ja kiire..ja väääga maitsev:)
Patsu 24.veeb 2010 10:56
Momendil siis oma esimene Kohmakas ahjus :P aga olen saanud maitsa ja meeldis väga!
Jutsukene 23.veeb 2010 10:11
väga armas vanamoeline, lihtne ja maitsev kook. lapse kommentaar - nagu suur muffin :)
Epp 19.jaan 2010 14:05
Mina mannat ei pane, selle asendan ka jahuga. Ja küpsetan koogivormis, mitte plaadil. Eriti hea on soojalt või ja külma piimaga. Minu vanaema nimetas ka seda kooki kohmakaks.
Triinu 19.jaan 2010 13:12
Teen seda kooki aegajalt. Soovitan küpsetada 200 C juures 10-15 minutit. Ahjust võtta välja kohe, kui tikk jääb kuivaks. Nii on see kook ka paar päeva hiljem veel täiesti pehme ja hea.
1