Peotoidud  » Jõulud

Martsipani-õuna tarte

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Martsipan lisab koogile hõrgu maitse, õunaviilud saavad efektse välimuse šokolaadi abiga. Valmista martsipan ise (jahvatatud mandlitest, tuhksuhkrust ja munavalgest) või vali kaupluseletilt selline toode, milles on mandleid vähemalt 60-70% (näiteks Saksa päritolu martsipanid).
Riivi martsipan. See õnnestub paremini kui martsipan on külmkapi-külm. Lisa külmad võitükid ning haki need jahu ja suhkru sisse. Lisa vesi ja sõtku kiirelt tainaks. Pane pooleks tunniks külmkappi tahenema. Suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja servadele ning küpseta 200-kraadises ahjus ca 8-10 minutit, kuniks servad on kergelt pruunikad.
Hõõru toasoe või suhkru ja martsipaniga segamini. Sõltuvalt martsipanist võib see olla päris raske, võimalusel võta appi köögikombain, ja päris segamini martsipani ehk ei õnnestugi saada. Sellest ei ole midagi, sest martsipan sulab küpsetamisel kenasti täidise sisse. Lisa munad ja sega ühtlaseks massiks. Koori õunad ja viiluta.
Kalla täidise segu eelküpsetatud koogipõhjale ja kata õunaviiludega. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuniks täidise segu on hüübinud. Jahuta kook. Sulata šokolaad ja pintselda õunaviilud sellega üle. Raputa peale mandlilaastude puru.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liine 11.okt 2010 11:32
Kõige esimene kord, kui seda kooki tegin, siis sain poest ainult Vana Tallinna martsipanibatoone. Tulemus oli väga huvitav ja mees, kes on väike koogisõber, laseb mul seda varianti kooki ikka ja jälle teha. Proovisin korra ka tavalise martsipaniga, aga ei tulnudki nii maitsev.
Marju 21.sept 2010 14:14
väga maitsev oli tõesti...kuigi minu kook oleks pidanud veidi kauem ahjus olema...
Pille 09.sept 2010 20:41
Minule ka maitses see kook, panin martsipani 50g põhjale ja 50g taignale, minu arust aitas küll. Shokolaadiga tegin nii, et hakkisin ja panin eelküpsetatud põhjale ja siis koogi sisu peale, mmmm :)
mõisaema 08.mai 2010 21:21
vägahea aga vedel jäi lisasin mandlijahu täidisele 100g. supper.
urs 20.veeb 2010 09:40
Tõeline martsipanisõbra unistus, mulle väga-väga meeldis lõpptulemus!
1