Peotoidud  » Jõulud

Ameerika õunapirukas juustuga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Selles juustuse kestaga ameerikapärases õunapirukas saavad kokku soolane ja magus. Ameeriklased kasutavad selle piruka valmistamisel meie kauplustuses pisut kallivõitu olevat cheddar juustu, mille võid asendada Võru juustumeistrite poolt tehtud Gouda juustuga.
Kogus: 1 portsjon
Esmalt valmista muretainas. Riivi juust jämeda riiviga ja sega jahu ja soolaga. Haki või ja näpi jahu-juustu segu sisse. Lisa vesi (esmalt pool kogusest ja siis vajadusel ülejäänu) ja sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks. Pane külmkappi tunnikeseks puhkama.
 
Koori õunad ja tükelda, nirista peale sidrunimahl. Sega tärklis suhkruga ja seejärel õuntega.
Võta külmkapist tainas, tee see pooleks. Suru esimene pool 24 cm ahjuvormi põhja ja servadele. Kalla peale täidis. Rulli ülejäänud tainas ümaraks pirukakatte kujuliseks ja tõsta õunapirukale katteks peale. Lõika noaga neli piklikku õhutamise-pilu. Pintselda kook pealt piimaga ja pista ahju.
 
Küpseta 20 minutit 220-kraadises ahjus, seejärel 30-40 minutit 180-kraadises ahjus. Lase tunnike taheneda ja siis lase hea maitsta.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Küpsetaja 11.okt 2010 19:38
Väga väga hea pirukas!
Iminene 21.aug 2010 16:03
Ma siis proovisin selle retsepti ka ära. Tuisupea nagu ma olen unustasin küll õuntele sidruni mahla lisada ja koogi pealt piimaga määrida. Sellele vaatamata tuli väga-väga maitsev. Järgmisel korral paneks küll veidi rohkem õunu, sest seda täidist jäi minu maitse jaoks veidi väheseks. :)
NurrMarta 13.mai 2010 21:06
Ühes Nigella retseptis on ligikaudu sama koguse (veidi vähem, 250g ehk 4-4,5dl) jahu kohta 100g rasvainet (pooleks või ja margariin), 50g Cheddarit ja üks muna. Ja väga hea pirukas tuleb sellest. Millegipä-
rast tundub mulle 2 korda rohkem võid ja 4 korda suurem juustukogus kuidagi ulmeline. Aga kuna on katsetajaid, kes juba taevani kiidavad siis ... peab vist uskuma :)
elzz 11.mai 2010 16:55
ülihea, tõesti ! kiidan taevani :D:P:P
elenora 01.mai 2010 11:41
Midagi teistsugust:) Teen seda teinekordki!
kazy 22.apr 2010 17:09
väga hea pirukas, perekonna lemmik :P
hamurapta 23.märts 2010 12:05
Omapärane, kuid mulle meeldis. Külmana tõesti kõige parem. Kuid ma panin poole vähem suhkru ja pruuni, õunad olid keskmiselt hapud. Mehele, kes ei ole eksootiliste maitsete pooldaja ka meeldis. Proovin nüüd teha sellest taignast küpsised :)
helynak 21.märts 2010 21:03
nii, sai seda pirukat täitsa kolm korda tehtud :) esimene kord tegin täpselt nii nagu retsept ütles :D ja väga huvitav ja mõnus maitse, külmalt kõige parem. Kuid juustu võiks minu arvates vähem panna ning kui väga suur magusasõber pole, siis hapukamaid õunu kasutada :) teine kord kasutasin punase gouda juustu asemel musta(kuna poes lihtsalt oli otsa saanud see mis vaja :D) ja see juust tegi nii mõruks koogi. kolmas kord lisasin õuntele ka pirne, minu jaoks sai liiga magus, kuid magusasõpradele meeldis väga :) To liisbet13: ega enne teada ei saa kui ei katseta :) aga oma kogemusest ütlen, et see punane gouda on sobis kõige rohkem, kuid eks neid juustusorte on ju niiiiii palju :) head katsetamist ja anna teada, kui mingi teine juust ka sobib :P
liisbet13 20.märts 2010 17:28
Ega see pirukas saa vast väga ebaõnnestuda, kui kasutada mõnd täiesti tavalist kõvemat sorti juustu? (väike maitsenüansi vahe vast)
1