Peotoidud  » Jõulud

Torta di ricotta

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Itaallaste kohupiimakook, mis on maheda maitsega, vähemagus ja parajalt sidrunine.
Taina valmistamiseks sega esmalt jahu suhkruga. Lõika külmkapikülm või noaga väikesteks tükkideks ja näpi jahu hulka. Lisa vesi ja sõtku kiirelt tainaks. Pane 30 minutiks külmkappi ootele ja seejärel suru 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja servadele.
Täidiseks sega ained omavahel lihtsalt kokku ja kalla saadud segu koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Serveeri tuhksuhkruga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
N29 24.apr 2016 01:52
Vähendaksin jahu kogust - 250g on täiesti piisav. Muidu on kook minu üks lemmikuid, kus sidrun põhikomponendiks.
kiska 04.sept 2012 14:46
meie pere lemmik, olen vastavalt vajadusele (võimalusele) asendanud 35% koore hapukoorega, lisanud vaniljesuhkurt, kaunistan mustikatega.....pa-
rim kook üldse ja väga lihtne :))
Tv 11.apr 2011 19:36
Üks mu lemmikkookidest! Teen vahel ricottaga ja vahel köögi toorjuustuga, mõlemad head. Parim on minu arvates siis, kui on üleöö (või vähemalt 3 tundi) külmikus tahenenud.
siirikirikal 17.veeb 2011 17:36
Kuna kook läheb küpsema, pole vahukoort vahustada vaja.
Riina 17.veeb 2011 16:39
kas täidise jaoks vahukoort vahustada polegi vaja?
Rasmus 06.dets 2010 18:34
parim Riccotta on Vigala oma. Rimis peaks seda kindlasti olema. Ja kook oli super hea :)
enelis 11.nov 2010 17:24
itaalia oma saab kristiinest da vinci pasta & pizza restorani poest:)
Rio 22.märts 2010 08:39
Vabandust, vabandust. Olen nii loll. Ehehe. Sain nüüd siis aru sellest lausest. :D
Rio 22.märts 2010 08:35
Lõika külmkapikülm või noaga väikesteks tükkideks ja näpi jahu hulka.' Hmm, ei mõista seda lauset. Mis külmkapikülm ja mis asja ma pean väikesteks tükkideks lõikama?
DjaJ 11.jaan 2010 18:56
Kasutasin Põltsamaa Meierei ricotto kohupiima ja tuli päris hea kook, mõnusalt kohupiimane ja kerge sidrunimaitse. Samas ei ole kindel, kas teist korda seda kooki enam teeks...
Hindaja 11.jaan 2010 18:54
Lihtne teha ja suhteliselt maitsev. Ei tea, kuidas oleks maitse siis, kui vahepeale ntc banaaniviile panna...
RK 10.jaan 2010 22:12
Proovisime ka ära. See on kindlasti üks lihtsamaid ja maitsvamaid kokke
Kristinsööb 22.okt 2009 11:36
Maximast ostsin Tervise kohupiima (eesti pärane ricotta) ja väga hea tuli. Mõnus sidrunine(: to koogisõber: kui koogil lasta ära jahtuda siis taheneb ja ei ole nii vedel.
koogisõber 21.okt 2009 20:55
Comarketis oli isegi kolme sorit ricottat aga kook ise jäi millegipärast nati vedel ;( peab uuesti proovima ;)
annnukas 20.okt 2009 22:20
Kindlasti võib kasutada kohupiima, toorjuustu ja isegi kodujuustu :)
pensionär 20.okt 2009 22:08
Mida võiks kasutada ricotta asemel?
liisbet13 20.okt 2009 14:49
Selveris on küll mingi...
Kaire 20.okt 2009 10:50
Tartus on Säästukas ricottat, ja mulle tundub,et Rimis olen ma ka näinud.
Kristinsööb 20.okt 2009 10:25
Pärnus Prismasi veel ei ole(: Kas Selveris või Rimis võib ka olla?
Eva 19.okt 2009 15:17
Prismas näiteks.
Kristinsööb 19.okt 2009 15:08
Kus poodides seda ricottat müüakse?
Eva Palu 19.okt 2009 13:54
Mina kasutasin ka eestimaist ricottat ja see sobis väga hästi.
Kaire 19.okt 2009 13:44
Lugesin siit küll ricotta asendamise kohta, aga küsin siiski - kas eestimaised riccotad (tuleb neid 2 varianti esimese hooga silma ette) sobivad ricotta-kookide valmistamiseks? Või oleks Itaalia omade kasutamine ikka mõttekam?
1