Peotoidud  » Jõulud

Keedukreemikoogikesed

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Mahlase keedukreemise täidisega mõnusad ampsud, mida on lihtne valmistada.
Kogus: 1 portsjon
Alusta muretaina valmistamisega. Selleks haki külmad võitükid noaga jahu ja suhkru hulka. Sõtku kiirelt või jahuga pisut segamini ja lisa külm vesi. Nüüd sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks. Pane tainas külmkappi pooleks tunniks puhkama.
Sega munakollased, tärklis ja suhkur. Lisa segamist jätkates koor ja piim. Kuumuta saadud segu madalal tulel kuni keemiseni, pidevalt segades. Segu peaks olema nüüd paksenenud. Tõsta tulelt ja sega juurde vaniljesuhkur. Pane kreem kile alla jahtuma.
Rulli muretainas lahti ja lõika noaga tainast 10x10 cm suurused ruudukesed. Aseta need muffinipesadesse ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuniks tainas kergelt pruunistub. Kalla eelküpsetatud tainapesadesse keedukreem ja jätka küpsetamist veel 12-15 minutit, kuniks koogid on pealt kuldkollased. Kui omad creme brulee leeklampi, kõrveta koogikesed ahjust tulles pealt üle, see annab mõnusa meki!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kris 19.jaan 2012 14:57
Super head! Tegin talumunadega ja tulid kollased. Teeksin tihedamini kuid mulle ei meeldi selle tainaga mässata.
mesak 07.dets 2011 19:14
Maitse on 5 , aga minu ilusti sätitud servad vajusid ahju pannes kohe alla ja see küll hea ei olnud...sest korvi nagu enam polnudki....
Clio 14.mai 2011 19:28
väga maitsvad! keedukreem oli nii hea, et söö või lusikaga! teine kord proovin taigna teha fariinisuhkruga, siis jääb karamelline mekk juurde ja on vaheldusrikkam. väga hea retsept!
Nurr 12.veeb 2011 12:16
birgit38 - siin ei ole ju täpsustatud, kas maisi- või kartulitärklisega :) Sellises retseptis võib kasutada nii seda kui teist. Kartulitärklis ei kannata pikemat keetmist, muud olulist erinevust neil ei ole.
Birgit 11.veeb 2011 21:47
Mul tavalist tärklist ei ole, mis te arvate, kas maisitärklis sobib ka? Kas kogus peaks sama olema?
felixfelix 01.jaan 2011 16:06
mina panin külmutatud mustikaid korvikeste põhja.
KKkkkkk 09.dets 2010 19:04
Tulid täpselt samasugused nagu pildil.Väga head olid:)
kadri 04.aug 2010 15:13
kas või asemel võib panna ka õli ? , või on otsas aga huvitav kas õliga saab ka ?
catyy 14.juuli 2010 13:40
Kreem on super hea! Ise tegin lehttaignaga kuna oli käepärast võtta. Igatahes väga head tulid ning kõik kiidavad.
paraja s!! 17.juuni 2010 12:48
hihi ma ei veellll:)ma ei tea veel kas head aga pildi peale ma teen ohenämmmmm.:P
Brüleekreem 11.apr 2010 08:41
Panin põhja peale ka mustikaid ja maasikaid. Tuli paraja magususega.
prr 14.veeb 2010 16:38
no mina seda paska ei soovita :N see tainas tuli nagu kleepuvnäts või ma ei oskagi kirjeldada, igastahes kohutav ! :S
Eva 22.jaan 2010 17:08
Kui vähegi võimalik, kasutage nende koogikeste tegemisel talumune. Tegin neid koogikesi äsja kahvatu-kollaste munadega ja tulemus oli ikka päris niru välimuselt.
kustikas 20.jaan 2010 15:19
Hakkan kohe tegema.:)
Kristina 21.dets 2009 16:04
"Kuumuta saadud segu madalal tulel kuni keemiseni" on küll üsna valesti öeldud. Seda võib madalal tulel segama jäädagi. Tuli peaks olema üle keskmise. Ja kreem võiks veel veidi paksem olla ning kindlasti magusam, üsna maitsetuks jäi võrreldes poes müüdavate kreemisaiakeste kreemiga.
NurrMarta 22.nov 2009 11:46
Ma arvan, et pool kogust võiks proovida ümmarguses pirukavormis või lahtikäivas vormis. Küpsetamise aeg peaks siis olema veidi pikem.
Atsinna 22.nov 2009 08:11
Keeksivormis hästi ei kujuta seda tegemist ette. Üksikud koogikesi nii ei saa, vaid peaksid taigna keeksivormi põhja suruma ja sinna täidise peale panema. Aga hoiatan, et ühte keeksivormi see taigen ära ei mahu. Põhi jääb paks ja sa ise pole tulemusega rahul. Pigem tee neliknurksed või ümmargused koogikesed taignast nagu muffinivormi jaoks ja lao need suurele ahjuplaadile, kuhu täidise peale asetad. Saad üksikud koogid nagu pildil. Aga mitte nii ilusad. Muffinivorm annab koogile kuju. 12 koogikest saab sellest taignast.
eesti naine 22.nov 2009 00:11
Unustasin osta muffinivormi :( Kas keeksivormi võib seda kooki teha?
tean123 12.nov 2009 14:07
Superhead koogid tulid,,just said valmis ja proovisin :D
Goofi 11.nov 2009 19:46
mmm...tõesti väga head :D
kristy18 06.nov 2009 12:05
minu mehe arvates olid liiga "läilad"kreem olevat liiga magus ja põhi mage.eks see ole maitse asi. muide ma tegin ka säästu munadega ei jäänud üldse eriti kollased vaid tuhmid. teinekord teen ikka pärmitaigna ja talumunadega.
sirliiz 29.okt 2009 20:26
Väga maitsvad! Mul ka kahjuks nii kollane kreem ei tulnud kui Eval aga siiski ilusad ja head :) Võid kasutab ka taignas järgmine kord veidi vähem kui retsept ette näeb. xellax, mis selles kreemis kallis oli?
Liis 29.okt 2009 18:13
Näitavad tulid
xellax 29.okt 2009 15:10
Mina tegin säästumunadega ja segu ise polnud väga kollane aga peale küpsemist on küll ilusad kollased. Järgmine kord teen kreemi sisse oma odavama retseptiga.maitse täpselt sama.
Merxy 27.okt 2009 22:42
Peab siis ka öko mune ostma minema, need on tõesti kollased kollased :D
12