Peotoidud  » Jõulud

Kohupiimakook banaanidega

Keskmine hinne: 3 Allikas: 100 rooga
Lihtsat kohupiimakooki võib valmistada perele nii argiõhtul kui ka nädalavahetusel – millal vaid magusaisu peale tuleb.
Kogus: 1 portsjon
Vahusta toasoe rasvaine suhkruga. Sega juurde muna ja küpsetuspulbri-jahusegu. Määri 24 cm läbimõõduga ahjuvorm rasvainega või vooderda küpsetuspaberiga. Kata vormi põhi ja ääred tainaga. Sega kohupiima hulka munad ja kolm viiludeks lõigatud banaani. Laota segu tainale ning küpseta 200kraadises ahjus 20–30 minutit.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annu 20.juuli 2013 16:45
mina tegin ka seda kooki ja tuli päris hästi välja :) muidugi lasin taignal 10-15 min eelnevalt küpsetada ja siis lisasin kohupiima koos lisanditega :) MMMM .. väga hää :)
annika 20.jaan 2013 18:52
väga hea kook.aga või sulatasin potis ja lisasin taignale!mune panin 2tk ja võid 125g. põhi tuli mõnusalt paks,kohev ja üli maitsev!
Kaja 01.aug 2012 20:44
Küpsetasin enne põhja eraldi 10minutit ja siis lisasin kohupiima, muidu poleks ära küpsenud arvatavasti. Tegin mustsõstardega ja kogu pere kiidab! :) Super
elu24 10.juuli 2012 18:50
Super koogike! Soovitan!
anxsar 11.aug 2011 13:37
Väga maitsev, mahlane, suhteliselt magus. Vaniljekohupiima panin 400g ja 100g maitsestamata jogurtit ja igaks juhuks 3 muna täidisesse. Küpsetasin 175 kraadi ringõhuga 30 min.
-di- 31.juuli 2011 22:37
Aah, ja ahjus oli jah kauem, 40-45min ehk :)
-di- 31.juuli 2011 22:37
Hirrrrmus koogi-isu tuli, aga banaane oli vaid kaks ja kohupiimapastat 300g, asendasin puudujäägid u150g mustikate ja 200g kohupiimaga ja peale raputasin kaneeli - 2h hiljem oli kook unustatud, sest päris hea sai :P Mustikad andsid hapukat maitset ja hapukoor tõmbas ehk magusust maha, originaalis oleks vist liialt imal jäänud ;) Põhi on hea, täidisega võib alati mängida :Y
Kati 13.mai 2011 10:36
Lisasin ka mustikaid ning hiljem külmalt oli kook nii nii hea :) Kaldun arvama ,et ilma mustikateta oleks see veidi imalaks jäänud.
op 14.nov 2010 14:46
Tegin täna seda kooki, kodus oli olemas maasika kohupiimapasta, et kasutasin seda ja lisasin juurde banaani ja rosinaid. Veidi küpsetasin põhja ka eelnevalt, väga maitsev.
Laura 04.okt 2010 16:19
olen teinud seda kooki kohupiimapastaga ja on tulnud väga maitsev kook. eile tahtsime ka siis sama kooki teha, palusin poest tuua retsepti järgi aineid. kuna retseptis kirjas kohupiim, siis toodi mulle ka seda tavalist kohupiima mitte pastat. mõtlesin, et ega seal vist väga suurt vahet ehk ei tule. aga kui kook valmis sai oli ta täiesti läbi vettinud, see taigen alt jäi täiesti märjaks ja see tõttu ka tooreks. kas tõesti on siis nii suur vahe kohupiimal ja kohupiimapastal? kas kohupiima sisse peaks siis mingit hapukoort lisama?
Silja 28.sept 2010 19:17
Proovisin. Väga hea on. Kuid ahjus oli ta mul mingi 45 min, mitte 20-30
Sisekalmistu 01.juuli 2010 15:11
Nii.. Panin just ahju, aga muutisn retsepti nii - banaani asemel apelsiin suur ja sokolaadi tükid ning maitseks veidikene kondenspiima :) Eks näis mis tuleb
algaja kokkaja 23.juuni 2010 02:03
proovisin ka korra teha kuid ei jäänud tulemusega rahule- kuiv ja eriti ei maitsenud. pere lemmikoogiks on kujunenud see: http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=6405 ning
külalistele olen pakkunud seda kooki värskena(ahjust tulnud ja veel natuke soegi) ja on imestanud kui mahe ja lausa suus sulav(seda teeb arvatavasti see vahustatud munavalge, sest siis kui kook korralikult maha jahtub vajub tagasi)
margit 05.juuni 2010 17:49
Täna jälle küpsetan seda kooki!Ja lisan mandlihelbeid ka.Kuid tõesti see kook mahlasem,kui teha pastaga,eriti mõnna kui rosinatoru kohupiimapasta.Põhja küpsetan 10 min.veel eraldi ja kui kook jahtunud,peab kindlalt kilega katma,mis teeb koogi veelgi paremaks!
Biancat 02.mai 2010 14:30
Panin banaani asemel kirsikompoti kirsse. Just võtsin ahjust välja ja mugin. Üldiselt kaldun arvama, et külmalt on parem, kuigi soojalt on ka hea.
karoli11 30.apr 2010 16:35
Minul jäid/läksid banaaniviilud kovaks, mitte ei läinud eriti pehmeks ja monusaks nagu eeldasin. Igatahes see rikkus koogi täielikult :(
naine 23.märts 2010 21:13
Teen seda kooki juba kuu aega järjest ja iga nädal, väga lihtne ja odav kook, banaaniviilude asemel panen virsikuid. Banaanidega jäi väga läilaks ja ei meeldinud, aga virsikutega on super hea. Väga mõnus pehme ja mahlane.Traditsiooni-
line kook juba:)
MariNaadis 26.veeb 2010 09:47
just, margit! ka mina katsin koogi kilega ja asetasin ööseks külmkappi. hommikul paremgi kui õhtul :)
margit 18.veeb 2010 19:20
Nu jälle kokkan sama kooki ja kui lisate mustsõstramoosi lihtsalt enne ahju panemist koogile peale,see annab supper hea maitse veelgi!Kohupiima segusse panin aga banaaitükke ja apelsinitükke segamini ja kindlalt peale ikka kaneeli ka.Aga kook ei kuiva ära,kui katta ööseks säilituskilega ja siis külmikusse.Minu jaoks just parim teisel päeval!
MariNaadis 14.veeb 2010 15:12
järele proovitud (banaanid asendasin küll vaarikatega) ja ühinen kiitjatega nüüd. tõepoolest mõnus! hääd Sõbrapäeva ka siinsele rahvale! :)
Risling 12.veeb 2010 23:38
Mina panin banaanide asemel maasikaid,oli väga maitsev. Ahjust välja võttes oli kohupiim küll vedel aga tardus ilusti jahutudes. Aga nõustun jannzaga,et järgmisel hommikul süües oli täitsa kuiv ja mõttetu. Nüüdproovin virsikutega teha ja serveerin soojalt vahukoorega kuna see pole piisavalt magus kook:)
pääsusilmake 08.veeb 2010 21:05
Samad sõnad kuiv ja tuim.Sõime maasika toormoosiga see andis mõnusat särtsu sellele kuivale ja tuimale koogile.Kui tahan banaanikooki kohupiimaga siis teen seda kooki ja lisan täidisele banaani tükke ja tuleb mitmeid kordi parem. http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=6941
Atsinna 08.veeb 2010 08:09
Ise olen kahel korral teinud seda kooki, esimene sai väga ruttu otsa, teist jäi järgmiseks päevaks rohkem. Kuiv ei olnud. Teisel korral oli kohupiim. Esimesel korral sai veidike parem, sest siis kasutasin kohupiimapastat.
jannza 07.veeb 2010 18:35
otse ahjust tulnuna oli väga väga hea. Õhtul tegin koogi valmis ja hommikul maitstes oli kook täiesti kuiv ja tuim. Täielik pettumus! Teinekord tean, et kui seda kooki teen, siis tuleb kohe või paari tunni jooksul ära süüa.
Kristina 05.veeb 2010 13:32
Väga lihtne, aga uskumatult hea ja mahe. Peale raputasin veel kaneeli.
12