Peotoidud  » Jõulud

Pahupidi pirnikook

Keskmine hinne: 3.35 Autor: Eva Palu
Pehmet sorti kook talve alguse päevadeks, selline parajalt vürtsikas ja pealt pirniselt krõmpsuv.
Kogus: 1 portsjon
Võta 24-cm läbimõõduga lahtine koogivorm ja pane vormi põhja vahele küpsetuspaber.
Raputa põhjale ühtlase kihina 0,5 dl suhkrut. Sulata või ja nirista sellest 4 spl ühtlaselt suhkrukihi peale. Koori pirnid ja lõika väiksemateks viiludeks, aseta need korrapäraselt suhkru-või kihi peale.
Sega ülejäänud või 1 dl suhkruga, lisa ühekaupa munad ja riivitud ingverijuur, sega. Sega omavahel kuivained ja lisa tainale, sega ühtlaseks ja lisa ka hapukoor. Kalla pirnikihile ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Lase pärast ahjust välja võtmist 10-15 minutit taheneda ja kalla ümber serveerimiskandikule.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Gita 05.nov 2011 22:04
Väga hea kook! Alumiseks suhkrukihiks sobiks ilmselt ka miskit muud, kui tavaline suhkur. Näiteks demerara suhkur või fariin? Ingver lisas koogile kindla isikupära!
sulky 07.nov 2010 17:10
Absoluutne kookide tipp, minu jaoks!
Krista08 21.veeb 2010 19:36
Nii sööjatele kui ka mulle endale väga meeldis. Mõnusalt vürtsikas maius talveõhtuks. Teen teinekord veel :)
räbal 19.jaan 2010 19:59
See kook nägi väga ilus välja ja lõhnas lausa imeliselt. Kuna tegin koogi n-ö tellimise peale, siis ise ei saanud seekord kahjuks maitsta, aga mees (kes pole suurem asi koogisõber) kiitis taevani. Kindlasti teen seda õige pea uuesti, seekord siis endale ka.
driinuu 21.nov 2009 14:12
ei midagi erilist, lig alageda maitsega, ise kasutaks selles koogis hapusid õunu v jõhvikaid
1