Peotoidud  » Jõulud

Suvemarjakook

Keskmine hinne: 3.08 Autor: Eva Palu
See on suve kõige marjarohkema aja kook - sõstarde, kirsside, mustikate ja vaarikatega. Kui kasutad mustsõstraid, ole nende lisamisel teistest tagasihoidlikum, sest need marjad võivad maitse poolest teiste üle võimust võtta.
Kogus: 1 portsjon
Valmista muretaigen. Haki külmad võitükid nisujahu ja suhkruga. Kui mass on sõmer, lisa külm piim ja sõtku käte vahel kiirelt elastseks tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja servadele ning pane 30 minutiks külmkappi ootele. Torka kahvliga põhja sisse augud ning eelküpseta põhja 7-8 minutit 200 kraadises ahjus.
 
Sega hapukoor munade ja suhkruga. Kalla marjad eelküpsenud koogipõhjale, vala üle hapukoore-muna seguga. Küpseta 175 kraadises ahjus u. 20 minutit, kuniks täidis on kenasti hüübinud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Laura 07.aug 2012 18:14
Lihtne ja hea kook :)
Surfa 25.juuli 2012 18:50
Meeletult hea sai. Muidugi sai ise lisatud mõned asjad juurde nagu kohupiim, vanilli, 2sl tärklist ja rohkem suhkrut ja meeletult hea sai!
ohjah 18.juuli 2012 22:20
Minu kook tuli ideaalne :) põhja tegin täpselt nii nagu retseptis ja tegin masinaga aga ikka küpses ilusti seitsme minutiga ära nipp on vist selles et ahi peabki täpselt 200 kraadi olema kui selle sinna paned ja kahvliga tuleb kindlalt augud teha ja tainas peabki seisma külmkapis 30 minutit :) Täidisesse aga lisasin 1dl vanilli kohupiimapastat ja veel natuke vanillisuhkrut ja ühemuna lisasin ka veel juurde. Marjadeks panin ainult maasikaid ja neid pain tundejärgi et ikka enam vähem kõik kaetud oleks :) lõpuks sulatasin peale shokolaadi ja tulemus on imehea :) soovitan kõigile :)
aliciana 18.aug 2011 14:42
Tegin just vaarikatega. Väga hea ja lihtne. Okei-okei, taigen oli poest ostetud muretaigen:)) Seega eriti kiire ja lihtne:) Homme jälle teen:)
Kairi 20.juuli 2011 11:45
Tõeliselt hea kook, 5 minutit vist oli kauem ahjus, kui retseptis märgitud ja marju pnin ka pisut rohkem.
Krissu 13.apr 2011 16:09
Kook tuli hea aga pidi kauem ahjus olema, lisasin kõike natuke rohkem kuna tegin suurema koogi kui retseptis kirjas oli. Hüübimine võttis kauem aega. Aga muidu super kook!
kokkaja 19.veeb 2011 20:33
ja veelgi lihtsam on teha põhi digestive küpsistest. küpsised saab kergesti taignarulliga pulbriks suruda. küpsisepulber segada 100g. võiga ja suruda segu vormi põhja.digestive annab väga hea maitse kogu koogile.
mei lin 14.veeb 2011 20:11
Mina vaatasin, et nii hea sisu, vähe läheb asju sisse ja siis tegin hoopis kakaoküpsisepurust põhjaga, et veel kiiremini ja lihtsamalt saaks. Väga mõnus oli ja viimane kord lisasin veel sisule sinihallitusjuustu. Külalised olid täiesti hullud selle koogi järele. Fantastiline inspiratsioon.
evita peroni 14.jaan 2011 11:29
Proovisin ka paar päeva tagasi seda retsepti - üks ütlemata mugav, kiiresti valmiv ja lihtne koogike! Phmt kodusleiduvatest asjadest :Y Paar ääremärkust ka: tegin taigna käsitsi ja pärast hakkasin seda vormi ajama. Aga minu "lasanje vormi" jaoks (24cm) jäi lõpptulemusel taigent liiga palju. Igal juhul pruunistumine juba võttis nii kaua aega antud retsepti aegade järgi. Ligi 20 min kulus. Siis koos kattega läks veel u 30-40 minutit, et kõik hüübiks. Külmutatud marju lisasin kohe mõnuga, mingi 3 klaasitäit musti sõstraid, mustikaid ja punaseid sõstraid. Neid parajasti oli kodus. Nüüd järgmisel korral proovin plaadil teha, siis peaks krõbedam jääma. Ja vanillisuhkur sobib väga hästi minu meelest sinna siis, kui kasutada hapukamaid marju nt punaseid sõstraid ;)
grete 18.okt 2010 21:50
minu arust on need kõik koogid head eriti see õuna kook oli super hea aga õunu oli liiga palju
nana00 29.aug 2010 22:27
sobis suurepäraselt ka toormoosiga teha. Põhi peab olema peaaegu valmis lihtsalt enne- nii moosi kui marjaga
NAAJ 28.aug 2010 09:39
Tegin ka selle koogi ära ja sain ühe kogemuse juurde. Kuna olin mugav, segasin taigna köögikombainis, aga vaatamata sellele, et küpsetasin põhja 15 min 200 kraadi juures, jäi ikkagi kuidagi nätske ja natuke toorepidine. Järelikult, peab taigna segama kätega. Taignale ei lisaks piima, vaid ainult 1 spl vett. Täidisesse lisasin 1 paki kohupiima ja poole suhkrust asendasin fariinisuhkruga. Marju läks peale 5-6 dl, igatahes 2 dl on väga vähe. Panin segamini mustikad, vaarikad, kirsid. Küpsetasin 200 kraadi juures 45 min. Täidisega oli kõik korras, aga proovin seda kooki veel uuesti teha ja siis segan taigna kindlasti käte vahel. 24 cm läbimõõduga vorm on pareas selle koogi jaoks.
Kadi 27.aug 2010 22:15
Tegin esimene kord 24 cm läbimõõduga lahtikäivas koogivormis, kasutasin poolrasvast margariini ja 10% hapukoort, hapukoort panin 1.5 dl asemel 2, 5 dl ja mune panin 3. Lisasin veel hapukoore hulka vanilli suhkurt.Marjadets kasutasin punaseid- ja mustisõstraid.Kook tuli mega mega hea. Täna teegin suurema vormiga, suurendasin kogust, aga see kook ei tulnud üldse nii hea:( Aga ära ta ikka söödi. Aga siiani parim kook üldse, mis ma oma elus teinud olen;)
sapsik 23.aug 2010 14:59
Tegin mustade ja punaste sõstardega, hapukoort panin terve paki - 200g. Sõin sooja kooki koos vanilliplombiiriga. Väga nämma oli!
tzein 17.aug 2010 13:08
Super hea kook, pole liiga magus ega liiga hapu... SUPER
tzein 17.aug 2010 13:07
Super hea kook, pole liiga magus ega liiga hapu... SUPER
Laura21 17.aug 2010 10:34
Tegin kirssidega ja lisasin ka kohupiima, väga lihtne ja maitsev tuli :Y
maya 05.aug 2010 22:16
Retsept on väga hea ja lihtne. Küpsetamiseks läks ca 50min. Tegin karusmarjade ja õunadega. Väga maitsev kook tuli välja.
helery 31.juuli 2010 11:20
Panin hapukoore asemel hoopis 300g 5% kohupiimapastat ja lisasin täidisele veidi pruuni suhkurt ja vaniljesuhkurt.. eelmine kord kõik väga kiitsid, praegu on uus kook ahjus :) natsake panin marjadele tärklist ka, osad olid külmutatud. Kogused olid ka tunde järgi, kõiki asju natukene rohkem. Loodetavasti tuleb seekordf ka väga hea
kk 29.juuli 2010 20:17
Väga hea kook on,ainult et jah küpsetama peab rohkem kui retseptis kirjas on aga muidu superhea :)
Anu 29.juuli 2010 12:20
1,5 dl =150 ml
on 28.juuli 2010 03:48
Kui palju kaaluliselt see 1,5dl hapukoort on?
notice 27.juuli 2010 10:58
tõeliselt maitsev kook. Täidise küpsetamiseks läks 30 min.
susy 25.juuli 2010 21:54
Väga hea kook! Aitäh retsepti eest:). Panin marjadega koos ka veidike rabarberit ning küpsetasin nii alustainast kui ka kooki kauem. Kolm inimest sõid terve koogi kohe ära:D. Koguste suhtes olin väga paindlik, rohkem tunde järgi.
NurrMarta 22.juuli 2010 18:45
Mulle tundub see marjakogus 1,5-2dl kuidagi väga vähe, eriti kui pildil olevat kooki vaadata. See on ju vähem kui klaasitäis marju tervele koogile, pildilt tundub, et ühel tükil on klaasitäis :) Võib-olla seetõttu ongi eelkirjutajal õhuke kook tulnud. Kui ta just oluliselt suuremat vormi ei kasutanud. Plaadi-
koogi jaoks peaks pindala arvestades korrutama 2,5ga, aga enamasti korrutatakse 2ga.
12