Peotoidud  » Jõulud

Kohupiimakook vaarikate ja valge šokolaadiga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Mahlane suvekook. Antud retsepti kogused 24x24 cm suuruse vormi jaoks
Kogus: 1 portsjon
Haki külm või noaga väikesteks tükkideks. Sega hapukoor suhkru ja munaga. Sega või käte vahel kiirelt jahuga, kuniks see on sõmeraks muutunud, lisa hapukoore-muna segu ja sõtku tainaks. Aseta tunnikeseks külma ootele. Rulli tainas lahti ja aseta ahjuplaadile. Tee kahvliga koogipõhja õhuauke. Eelküpseta 200-kraadises ahjus ca 10 minutit, kuniks see on kuldpruun.
Sulata šokolaad. Sega täidise ained (kõige viimases järjekorras lisa vaarikad). Tõsta lusikaga eelküpsetatud pirukapõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus ca 45 minutit - kuniks täidis on hüübinud (kontrolli küpsust puutikuga).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Janne 14.sept 2012 15:25
super kook:Y
jahumees 22.apr 2011 12:14
KIIRE JA MAITSEV !
Mammu 15.apr 2011 10:19
Väga hea kook on. Selle jahukoguse juures jääb põhi väga vedel, aga mina näiteks kallasin selle vedela taigna ahjuvormi põhja. Oligi vähem mässamist taignaga =) Täidisesse panin ka juurde hapukoort ja munakollaste asemel panin terved munad. Uus lemmik kohupiimakook!
Hindaja 14.veeb 2011 21:57
Kook ei ole see mida oleksin oodanud selliste huvitavate komponentide puhul:( Põhjaks mõeldud tainast ei ole võimalik selle jahu kogusega sõtkuda, kuna see jääb käte külge. Sellise jahu kogusega on võimalik tainast segada ainult mikseri abil. Selleks, et saaks sõtkuda tainast kätega tuleb kindasti jahu juurde lisada, et seda siis hiljem ka rullida saaks. Retseptis ei ole kirjutatud, kas kasutada teralist või kohupiima pastat. Ise tegin teralisega ja tulemus jäi liiga kuiv. Ei aidanud ka see, et panin juurde rohkem vaarikaid kui kirjas oli. Soovitaksin kohupiimapastat või siis lisada juurde hapukoort ja kindasti ka suhkru kogus peaks olema vähemalt 50 g võrra suurem.
öps 28.okt 2010 12:08
Küsimus, kui suurema vormiga teha, millised kogused siis oleksid sobilikud? (selline isehakkaja mitte kokk tahaks teha) (32x35) vorm.
svenartur 11.aug 2010 13:35
Ei ütleks, et midagi erilist oleks. Igal juhul valge ?okolaad annab ainult magusust juurde ja teeb kohupiima pigem kõvaks.Sellepärast eelistan kohupiimakooki ilma ?okolaadita.
Katriiiiiii 06.aug 2010 12:13
Yammmi:Y
NAAJ 06.aug 2010 11:43
Kuhu siis veel ??? Ikka täidise hulka
emmi 05.aug 2010 16:26
Kas sulatatud ?okolaad lisatakse ka täidise hulka?
Heimar Pehk 02.aug 2010 19:31
väga maitsev !
1