Peotoidud  » Jõulud

Sandra tikrikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Sandra Urvak
Retsepti autoriks Anni Arro kokaraamatute fotograaf
Kogus: 1 portsjon
Hõõru suhkur toasooja margariini hulka. Näpi hulka ka jahu. Kui tundub, jahu võiks veel lisada, suurenda jahukogust tunde järgi. Pane tainas pooleks tunniks või veidi kauemaks külmkappi ja valmista sel ajal täidis. Selleks sega lihtsalt kõik täidiseained (välja arvatud marjad) hoolikalt omavahel kokku. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Vooderda umbes 20x35 cm suurune madal ahjuplaat või vorm küpsetuspaberiga või määri margariiniga.
Suru 2/3 tainast vormi põhja ja servadele ning kata siis täidisega. Kohupiima peale puista tikrid/rabarberid/õunad ja nende peale tunde järgi fariin- või tavalist suhkrut ja kaneeli. Kõige peale murenda ülejäänud tainas. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni kook on katsudes küps.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kasekene 07.nov 2011 18:05
Väga hea kook tuli mmmm:)
katsetaja 15.aug 2011 18:27
Kohutav kook. Seest jäi täiesti vedel. tikkritele tuleks kindlasti lisada ka 1 tl. tärklist.
maania 10.aug 2011 13:25
fantast kook. Riccotta pastaga veel parem.
Naine36 10.juuli 2011 07:56
panin katteks 600 g kohupiima ja 3 muna ning lisasin ka suhkrut rohkem. Serveerisin värske metsmaasika toormoosiga! Super :Y
sandra 18.okt 2010 19:29
:Dminu nimi esimene õõõõõõõ nõme
1