Peotoidud  » Jõulud

Mesine virsiku-toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Pidulik kreemine kook küpsete virsikute ja värske meega. Valmista söömisele eelneval päeval.
Kogus: 1 portsjon
Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Suru lusikaseljaga tugevalt 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja (küpsetuspaberiga kaetud) ja aseta külmkappi ootele.
 
Tee kahe virsiku seljale noaga ristikujuline läbilõige, kalla virsikud üle keemaläinud veega ja eemalda minuti pärast virsikute koor. Eemalda südamik ja tükelda viljad. Sega toasoe toorjuust munakollaste, (vedela) mee ja suhkruga. Lisa juurde virsikud ja sega ühtlaseks. Kalla segu küpsisepõhjale. Aseta küpsetamise ajaks ahju eraldi pott veega (ahju põhja). Küpseta kooki 150-kraadises ahjus esmalt 30 minutit.
 
Tükelda ülejäänud virsik viiludeks (koorimata). Võta kook ahjust välja ja kaunista virsikuviiludega, nirista virsikuviilud üle 1 spl meega; pane kook tagasi küpsema. Küpseta veel u. 1 tund. Jahuta kooki esmalt tunnike ahjus, ahjuuks paokil, seejärel toatemperatuuril ja edasi üleöö külmkapis.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kakuusja 15.aug 2011 22:37
Huvitav mis saab siis kui proovida nektariiniga? Meil polnud poes virsikuid! Homme katsetan ää! ;)
Harru 29.juuli 2011 17:16
Väga-väga magus kook.
NõidElla 25.okt 2010 10:01
Kuidas need virsikud nii kollaseks jäävad!? Minul läksid tumedaks küpsetamise käigus :(
Eva 23.aug 2010 17:12
See on kindlasti maitse asi, aga mida õhem põhi, seda (minu meelest) maitsvam tuleb toorjuustukook. Poole paki küpsistega saab väga edukalt (24 cm-se läbimõõduga) põhja ära katta.
inga 23.aug 2010 15:14
Ainult 0,5 pakki küpsiseid?
1