Peotoidud  » Jõulud

Tosca-kattega õunakook

Keskmine hinne: 3.37 Allikas: 100 rooga
Kui õunu laialt käes, võib neid lisada rohkemgi kui retseptis kirjas. Eriti hea on kasutada kodumaiseid õunu.
1. Koori ja viiluta õunad.
2. Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sega hulka sulavõi ja jahu. Vala tainas lahtikäivasse 26-28cm läbimõõduga võitatud koogivormi. Lao peale õunaviilud ja vajuta veidi taina sisse. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.
3. Samal ajal valmista tosca-kate. Selleks sulata kastrulis või, lisa suhkur, kaneel, mandlilaastud, koor ja jahu. Kuumuta mõni minut pidevalt segades. Laota kate eelküpsetatud koogipõhjale. Kui kasutasid hapusid õunu, võid koogi suhkruga veel üle raputada. Küpseta 10-15 minutit, kuni tosca-kate on saanud kauni kuldpruuni värvi. Serveeri pisut jahtunult koos vanillijäätise või vahukoorega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Maarja 02.apr 2014 14:06
Väga hea kook tuli, põhi on nii mahlane, poleks uskunud, et nii lihtsast asjast saab nii hea koogi. Proovisin ka nii, et suhkru asemel panin 3-4 sp mett, väga hea.
Hindaja 12.juuni 2012 16:10
Väga maitsev kook ja lihtne valmistada. Ma poleks uskunudki, et nii maitsev tuleb. Kasutasin eestimaiseid õunu mis polnud hapud aga ka mitte väga magusad ja enda poolt täiendasime sellega, et panime õuntele natukene sidrunihapet ja tulemus super!
Marit 21.okt 2011 10:54
ÜKS VÄIKE TÄPSUSTUS ! Palju kommentaare on, kus loetakse jahu- ja koore kogust valeks. Retsept on nüüd ära parandatud - enne rippus toscakatte retsept üleval, kus oli, et 1,5 dl jahu ja 2 spl koort. Sellest siis valearvestused.
Marit 21.okt 2011 10:47
Tegin ka seda kooki ja peab tõdema, et enamik siinkirjutatud kommentaare peavad paika. Kook on tõesti VÄGA magus ja nagu juba tavaliseks saanud, komponentide kogused on paigast ära ( aga, noh, see on enamike retseptidega nii ) Suhkrut vähem, jahu vähem ja koort rohkem ! Õigesti tegid need, kes koogile midagi haput lisasid.
Heleri 16.okt 2011 19:08
Tegin kah seda kooki. No maitselt küll midagi erilist ei olnud. Muidu tegin kõik eelnevate kommide kohaselt, vähema suhkruga jne. Kastme osa tegin nii, et jahu panin nii nagu retseptis, aga koort panin 200ml. Läks krõbedaks ja mõnusaks. Põhjas häiris tugev munamaitse. Sama retsepti järgi kindlasti enam seda kooki ei tee, sest põhi küll hea ei tulnud.
Pille 16.okt 2011 16:42
Haa-kattes on ära vahetatud jahu ja vahukoore kogused-1.5 dl peaks hoopis vahukoort olema ja jahu(kui üldse panna)1 spl .Proovige nüüd!
fänn 14.okt 2011 11:00
Kuna mul oli oidu kommentaarid enne küpsetamist läbi lugeda ja ma tänu sellele panin kattesse 1,5 spl jahu 1,5 dl asemel, siis õnnestus kook suurepäraselt. läheb kordamisele!
lemmik 12.okt 2011 19:13
5 ! PARIM
Alisa 12.okt 2011 19:12
100% LEMMIKKOOK! Lihstalt super!
Maiasmokk 17.sept 2011 18:09
Parim õunakook ever ;) Isegi minu väga pretensioonikad töökaaslased kiitsid! Lihtne teha ja võrratult nämm!
toxi 16.sept 2011 20:04
:) hakkasin kooki teist korda tegema ja selgus, et mul pole kuskil tosca-katet teha, oli mikrolaineahi ja plassmassnõud ning sain ka nende abiga valmis :) hea kook ja lihtne teha ka, eriti see minu variant
Rutzik 30.sept 2010 15:25
Sain ka selle koogi just valmis, proovisin ära ning kui aus olla, siis arvasin, et tuleb parem. Kate oli minu jaoks veidi liiga krõbe, aga täidis oli tõesti hea mahlane. mina kui suur kohupiimaarmastaja, lisasin ka 400 g kohupiima ja ma arvan, et just see päästiski selle koogi:)
Hindaja 20.sept 2010 09:51
Pealt mõnusalt krõbe, seest mõnusalt mahlane. Super hea õunakook! Küpses ära seest ja väljast ja eriti hea oli veidi jahtunult vaniljejäätisega!
Triin09 11.sept 2010 14:09
Väga mõnus kook jäi, eriti just see pealmine toscakatte osa, mis oli mõnusalt krõbe.
Cody 21.aug 2010 22:39
Mina tegin ka ja arvestasin ka siin toodud kommentaaridega. Aitäh kogemuste jagajatele, Maitses väga hästi, kuid jäi tooreks veidi. Hoidsin küll kauem ahjus aga ei miskit. Äkki tuleks taignasse hoopis rohkem jahu panna?
NurrMarta 31.juuli 2010 20:51
jahu ja suhkrut peaks toscakoogi kattes olema umbes ühepalju, mõlemat 1,5-2 supilusikatäit (sl), kindlasti mitte jahu 1,5 detsiliitrit (dl). Paraku ei ole seda viga siin parandatud, kuigi siin sel teemal korduvalt pahandatud :)
d... 31.juuli 2010 12:17
äkki on mõeldud kattes 2 dl koort ja 1,5 sl nisujahu. või on vaid üks neist valesti kirjutatud
Agni27 24.apr 2010 19:17
Tõeliselt hea kook. Eriti sobib see otse ahjust võetuna koos jäätisega. Isegi järgmisel päeval on ta hea.
liisa777 28.dets 2009 16:06
maitse üle ei vaielda..aga kakeldakse ikka küll. ei leidnud midagi erilist olema, kattesse ei paneks enam kindlasti nii palju võid, jäi liiga rasvane. suht OK, aga teist korda sama retsepti järgi just tegema ei kipu.
NurrMarta 19.nov 2009 19:42
Kiirelt tuleks parandada see jahukogus! Pakun, et 1,5 sl oleks õige dl asemel.
tammekad 22.okt 2009 14:49
Panin natuke üle poole jahust katte sisse, aga jahu maitse jäi lõpuks ikka tunda. Kolmandikust vast piisaks. Lisaksin järgminekord ka rohkem õunu. Panin sel korral ka rohkem kui retseptis, aga eelistan selliseid mahlaseid kooke :) Kook sai aga otsa suht kiiresti ja matsutamise vahele ei kuulnud kommentaare, järelikult oli vägagi maitsev :D
eve 03.sept 2009 15:33
Riivisin ka sidrunikoort taignasse ja raputasin õuntele natuke kaneeli. Jahu panin poole vähem (nagu siin soovitati) ja sai väga hea kook! Teen teinekordki.
Krissukas88 01.sept 2009 16:18
Kook oli hea, aga täidist päris andis peale panna, minul oli see suht tahke!
elviira 26.aug 2009 15:16
Plaan nädalavahetusel teha, kas kindlasti peab olema lahtikäiv vorm, ehk sobib ka klaasvorm, et siis saab sealt ka selle kätte! :)
Piret 19.aug 2009 11:54
Okei, valmis sain. :D See on mu esimene kook, mille ma päris ise algusest lõpuni tegin ja nii hästi tuli välja. Mmmmmm! Nämma!
12