Peotoidud  » Jõulud

Ploomikompoti kook

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Ploomid on marjad, mis võivad küpsetamisel vahel isegi liiga hapuks muutuda. Kompotiploomid on seevastu magusad ja sobivad kookidesse hästi iseäranis ajal, mil ploome aiast võtta ei ole. Vali selline kompott, milles on terved ja tugevad ploomid, sest lödidest ploomidest eraldub liigselt vedelikku.
Kogus: 1 portsjon
Valmista muretainas näppides külmad võitükid kiirelt jahu ja suhkruga ühtlaseks massiks. Lisa peotäis külma vett. Suru tainas ümmarguse lahtikäiva koogivormi põhja ja servadesse ning aseta tunnikeseks külmkappi ootele.
Eelküpseta koogipõhja 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuniks koogipõhi on kergelt pruunikas. Hoia hoolsalt silm peal - küpsetamise käigus tekkivad õhumullid suru kahvliga katki.
Vali ploomikompotist tugevama kestaga ploomid. Poolita, eemalda kivid ja aseta sõelale nõrguma.
Sega mandlijahu, munad, koor, või ja suhkur ning vala vormi eelküpsetatud põhjale. Sega taldrikul 1 tl tärklist ja 1 tl suhkrut ning „kasta" ploomipoolikud (südamiku pool) enne koogitainale asetamist tärklise-suhkru segusse.
Küpseta 35-40 minutit 175-kraadises ahjus kuniks täidis on hüübinud.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
skunkss 11.juuli 2010 18:59
Mandlijahu? Mis see on? Kas purustatud mandlid või mingi spetsiaalne jahu?
1