Peotoidud  » Jõulud

Hapukoore-meekook

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Kook, mis vajab külmikus läbiimbumiseks ja maitsestumiseks vähemalt 12 tundi. Mida tumedamaks põhjad küpsetad, seda tugevama maitsega koogi saad.
Kogus: 12 portsjonit
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sulata potis või ja lisa mesi. Tõsta hulka munavaht. Kuumuta keemiseni ning tõsta tulelt. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks tainaks. Jaga tainas 5 palliks ning rulli kergelt jahusel laual piklikud tükid. Aseta küpsetuspaberile ning küpseta ükshaaval 175-kraadises ahjus 5-7 minutit. Purusta 1 tainaplaat peeneks puruks ja jäta koogi kaunistuseks. Määri jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ning kaunista koogipuruga. Hoia kilega kaetuna külmkapis kuni järgmise päevani. Lõika ruutudeks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Growtopia 10.okt 2016 18:52
Nii hea hea ja halbbbbb
A 21.märts 2015 14:54
Ma ei tea mis värk on, aga tegin 6 portsjoni retseptiga ja sain ikka vääääga vähe taigent. Pisikese vormiga tegin, maksimum ehk 2 inimese jagu kooki. :S
Triinu 06.märts 2015 15:01
Väike nipp! Lisage hapukoorele pisut vett, imbub paremini läbi ;)
musimamma 07.nov 2013 20:58
väga hea ja lihtne teha :) kasutasime hapukoore ja kohupiimakreemi segu :)
Pyari 06.jaan 2013 21:43
Hapukoore sisse panin 1 dl võrra vähem suhkrut ja ikka tuli iiiilgeelt magus. Järgmisel korral paneks 1,2 kg hapukoort, selle sisse max 1 dl suhkrut ja põhjast võtaks ka 1 dl suhkrut ära ja paneks rohkem mett. Muidu vinks-vonks retsept! Õnnestust esimesel korral ja lihtne järgmisel korralgi teha.
Mann 02.jaan 2013 15:53
60 gr vöid,0,5 klaasi suhkrut,2 supil.mett 3-4 muna,0,5 kl.suhkrut 2,5 kl.jahu 2 teel.soodat see on vastus Kaisale
Mann 02.jaan 2013 15:46
60 gr vöid,0,5 klaasi suhkrut, 2supilusikat mett pane sulama .Siis muna mina vahustasin 4 munavalget ja panin juurde omakorda veel 0,5 klaasi suhkrut , kollase lisasin juurde aeglaselt segades.Lisasin sulama pandud asjad ning lisasin 2,5klaasi jahu ja 2teelusikat soodat aga sega need omavahel ilusti ära.Kuna minu panni möötmed on 37 kord 40 tegin 2 plaati ja mölemad plaadid pärast löikasin pooleks. Mina töstsin lusikaga kuhjakesd ja ajasin pleki lusikaga laiali mis sest et nad kerkivad natuke erinevalt see ei loe. 200 kraadi Vaatasin kui olid ilusad kuld kollased pruunid mitte lasta ülearu pruuniks.Vötsin välja. Nii siis vahele panin hapukoore ost. 2 pk. seda paksemat hapukoort sin pakiga 500 gr. pakke.lisasin hapukoorele suhkrut 4-5 supil. täit .vöid ka natuke vähem panna ise maitsa enne .Panin küllalt paksult kihtide vahele ja pealmise kihi peale ka .Siis mötlesin kuis ma kaunistan lihtsalt riivisin sok.peale ja külgedele.Tegin jöuluks ja vana aastaks sest sellega pole palju möllamist.Öhtul tegin ja panin külmkappi ning järgmisel püeval söime siis ta jöudis ära laagerduda.Ma arvan et sa ei kahetse .See on lihtne oma perele teha .Kiri sai küll pikk aga kook on väärt.Anna mulle teada kuis tuli välla.
Kaisa 02.jaan 2013 12:39
no kui teaks su emaili siis oleks tore :)
mann 01.jaan 2013 19:27
mina ei kuumuta midagi ja ei peagi möned retsep.liiga keeruliseks aetud kuna mul on oma retsept ja lihtne nii et vöid mulle saata e maili kirja siia saan sind aidata
Kaisa 01.jaan 2013 19:17
ei tulnud välja ,ehk on asi selles et vedela mee asemel panin tahket mett :/
Leena 02.sept 2012 19:58
Punktid ka :)
Leena 02.sept 2012 19:57
Väga hea kook!Mett lisasin rohkem ja hapukoore sisse panin vähem suhkrut.
Helin 15.aug 2012 22:13
Väike koogi küpsetaja.. Vaatasin seda retsepti. Ja mulle tundus seda mett 0.5dl. Sooviks rohkem mett kasutada. Kas suhkru võiks meega asendada????????????
Maria 20.veeb 2012 15:54
Minul tuli jube jahune see kook. Detsiliitrites ei osanud jahu panna, teisendasin ühe kokaraamatu tabeli järgi grammideks (1dl jahu võrdus seal 65 g, ehk siis grammides panin 455 g jahu). Kas keegi oskab aidata/kommentee-
rida?
eneliy 12.dets 2011 15:18
Nii tegin ka eile selle koogi ära ja täna siis sai maitstud..... Maitse oli mega hea, ainult et hapukoort panin natuke vähem kui retseptis kirjas oli ja kook jäi kuidagi kuiv.... Eks järgmine kord panen sama palju kui retseptis;)
Chicc 10.dets 2011 10:00
Nii maitsev,suurepärane!
mizzzy 07.dets 2011 09:36
Lemmik:Y
Mjau 31.okt 2011 10:08
Ülimaitsev kook, panin mett veits rohkem. Taigent rullida küll ei andnud a märja käega sai ilusti plaadile aetud. Puistasin ka pruuni suhkrut kihtide vahele. Nikerdamine tasus ära.
Kodukana 17.sept 2011 12:13
Tegin täpselt retsepti järgi ja tuli kõik välja ja väga maitsev oli ka seega poest rohkem meekooki ei osta - tekib isu,siis teen ise. Ainult, et järgmine kord teen 1kg hapukoort ja 2 dl suhkurt,sest praegu jäi seda kõvasti üle. No ja mett vb lisan ka natuke rohkem. Muidu 5 :)
Elaisik 09.aug 2011 14:35
Minul läks täiesti pekki, tegin viis plaati, esimene paisus liiga paksuks, ju siis ei rullinud piisavalt õhukeseks, kui õhemaks rullisin, teine kiht kõrbes süsimustaks, kolmas peaaegu täiesti mustaks, neljas jäi toores keskelt ja viiendat ma ei teinudki. Hapukoort oli meeletult palju, sellist klassikalist meekooki ma teha ei saanudki, lihtsalt viskasin tainaplaaditükid kaussi ja hapukoort vahele, eks õhtul/homme näeb, kas üldse kõlbab või läheb ka prügikasti nagu tainaülejääk ja kaks tainaplaati..
MH 29.juuli 2011 20:28
http://mmccinkitc-
hen.b-
logspot.com/2011/07/-
meekook.html Väga
super kook! Kihtide vahele läks hapukoort küll vähem, aga kuivaks ega kõvaks ei jäänud. Soovitan kõigile.
tavava 12.juuli 2011 13:03
Olen proovind teha ja õnnestus sõbrad kiitsid :Y
kraakjalg 28.mai 2011 11:36
Väga hea kook tuli! Taigna tegin täpselt retsepti järgi ning tuli just õige konsistentsiga, rullimiseks ideaalne.Maitse oli ka hea, täiesti mee maitse. Vahele panin hapukoort ning suhkru asemel kondenspiima, see oli ka igati hea, kuigi mul läks sinna vahele ikka veidi alla 1 kg, mitte 1,5 kg nagu retseptis oli öeldud. Hapukoor tasuks ilmselt mingi hea osta, ise kasutasin 20% Selveri hapukoort ning see oli päris vesine... Seda ka, et kellele meeldib kõrgem kook, võib ju veits väiksemad põhjad teha ning rohkem kihte panna ;) Ise tegin kaks väiksemat 6 kihiga kooki.
Hindaja 22.mai 2011 17:19
Tegin ka lõpuks peale pikka mõtlemist seda kooki. Plaadid rullisin ümmargused ja koogi tegin koogivormi. Väikese muudatusena lisasin hapukoorele suhkru asemel hoopis mett, sest tahtsin intensiivsemat mee maitset ja viie kihi asemel tegin 8. Igatahes kooki külmkappi tahenema pannes ei olnud lootused eriti suured, sest tulemus paistis suht lögane. Aga pärast 24 tunnist seismist oli tulemus täiesti super ja kõik sööjad kiitsid taevani ja nõudsid muudkui juurde :)Soovitan proovida!
agnes 02.mai 2011 22:43
liiga magus :S:S