Peotoidud  » Jõulud

Jõhvika-juustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Värskete või külmutatud jõhvikatega saab kook kõige maitsvam, kuid kõige lihtsam on seda valmistada poest ostetud jõhvikatoormoosiga. Kook säilib külmkapis sama heana mitu päeva.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda neljakandiline vorm (umbes 22x32 cm) seest küpsetuspaberiga, nii saad koogi paremini kätte. Suru küpsisesegu vormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Pane želatiin 5 minutiks mahla sisse paisuma, sulata siis kuumas veevannis ja jäta jahtuma. Samal ajal vahusta ühes kausis vahukoor ja teises suuremas kausis toasoe toorjuust. Sega toorjuustu sisse ettevaatlikult toormoos, vanillsuhkur ja vahustatud koor. Nirista peene joana ja pidevalt segades hulka želatiin.
Vala täidis kiiresti vormi küpsisepõhjale. Lase külmas tarduda 4–5 tundi või järgmise päevani. Tõsta paberi abil vormist välja ja lõika ruutudeks. Kaunista jõhvikatega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 27.dets 2016 12:23
Pühade ajal kipub külmkapis olema palju asju ja pidevalt keegi võtab sealt midagi või üaneb sinna midagi. Nii võib juhutda küll,et koogil jäi lihstalt liiga vähe aega tarduda, kuna kapp polnud nii külm kui tavaliselt. Kook peaks 5 tunniga ära tarduma küll, aga pole paha teha see valmis juba eelmisel õhtul.
K 24.dets 2016 20:03
Minul jäi sisu vedelaks. Ei tea mis valesti läks.. :(
kokk2 23.dets 2010 10:29
väga hea
moniika 31.okt 2010 12:07
väga hea kook, hakkan täna seda teist korda tegema. Aga ma kasutasin vaarikamoosi, kuna jõhvikamoosi poes ei olnud. Tulemus oli kindlasti magusam, aga väga maitsev ikkagi
neyu 15.aug 2010 19:34
umbe hää
Merka 02.mai 2010 11:29
Olen isegi kaks korda seda valmistanud, see oli kokandus tundides , ise maitsta ei saanud , kuna see läks kas mingile näitusele või külalistele. Aga selle tegemine on iseenesest juba selline huvitav ja isuäratav näeb välja , ma usun ,et see on täitsa hea . Välimuse poolest näeb ka igati viis välja . Plaan endal nüüd ise uuesti seda teha , ja saaks ise ka ära proovida . Igaljuhul need kes maitsta said , kiitsid seda igati kaaasa-arvatud õpetajad .
neiu anu 16.veeb 2010 21:14
Hea kook neile, kes ei armasta üleliia magusat. Isegi meestele meeldib.
Hellodzka 21.dets 2009 13:53
tegin ja inspireerisin natu juurde, kõik kiitsid :). kasutasin toorjuustu asemel kodujuustu ja lisasin täidisesse purustatud jõhvikaid suhkruga, põhja ja täidise vahele panin õuna-kaneeli-ingveri segu - selline mõnus jõulumaitse :)
kiisumiisu 03.dets 2009 13:59
Väga väga mõnus kook.
lauretnsius 08.nov 2009 12:45
väga maitsev tõesti.täidise sisse panin ka terveid jõhvikaid
siilimiili 09.okt 2009 09:37
See on väga maitsev kook. Ta on selline teistmoodi, natuke hapukas, samas sellise mõnusa tiheda maitsega. Ja lihtne valmistada.
1