Peotoidud  » Jõulud

"Parima maitse" kirsikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Parim maitse
Kokasaate "Parim maitse" 30.01.2009 retsept
Kogus: 1 portsjon
Sega põhja jaoks toasoojad ained kausis kokku. Mikserda segu nii kaua, kuni saad ühtlase massi. Vajadusel lisa jahu. Mida rohkem suhkrut paned, seda karamellisem põhi tuleb.
Kuumuta külmutatud kirsse veinis kuni sulamiseni. Maitsesta suhkruga. Sega tärklis tassis külma veega ja lisa kirssidele. Sega pidevalt ja vajadusel lisa veel tärklist. Segu peab jääma suhteliselt klistiirjas.
Vahusta muna, jahu ja suhkur. Aseta tainapõhi koogivormi põhja ja äärtesse. Eelküpseta 7 minutit 200-kraadises ahjus. Nüüd lisa kirsimass ja kõige peale vala biskviit. Küpseta 150-kraadises ahjus, kuni biskviit on läbi küpsenud. Tõsta kuumust 200 kraadini ja küpseta kook pealt pruunikaks. Lase jahtuda ning serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mrt 08.nov 2010 19:16
Lugedes eelmisi kommentaare, tegin retsepti mõningad parandused: Eelküpse-
tasin põhja umbes 2 korda kauem, kui ette nähtud ja lasin sellel maha jahtuda, enne, kui kirsid peale valasin. Enne, kui kirssidele tärklist panin, valasin enamuse vedelikust kirsside pealt ära. Tärklist panin 2 supilusikatäit. Küp-
setasin elektriliidi ahjus ülevalt-alt. Kook tuli suurepärane ja parem, kui lootsin. :)
luckymonca 14.aug 2009 13:08
4 spl tärklist ongi liiga palju. Mina panin 4 tl tärklist. Olgugi, et panin 4 tl tärklist, kuid kook ei tulnud ikka välja. Ma ei saa aru, miks mu koogi pealne nii suureks paisus:O Ja ma ei saa kunagi aru,kas ma pean kooke õhuga või ülevalt-alt küpsetama (elektripliidi ahjus)?!?!
katsetaja 17.veeb 2009 14:25
sorry, muretaigna :D
katsetaja 17.veeb 2009 14:20
hmm... ei saa siiani aru, mis ma valesti tegin, kuid see põhi peale 7 min ahjusolekut kerkis nii mis kole, lisaks oli see siis põhja jaoks liiga kohev ja täiesti vedel! Niiet kui kirsid peale panin, siis need vajusid "põhja" sisse, mitte ei jäänud põhja peale. Täna õhtul proovin sama asja, aga ostan poest liivataigna ja panen vormi põhja :)
hehee 08.veeb 2009 23:11
"Segu peab jääma suhteliselt klistiirjas." Ei taha küll tähenärija olla, aga suunaks tähelepanu sõnale "klistiirjas" :D Kui mõeldud on kliistri taolist vms, siis ehk kliisterjas (ei tea muidugi, kas sellinegi sõna olemas on)? Ma saan aru, et eesti keel on oma käändudes ja keerdudes kohati väga keeruline, aga see väljend siin teeb antud juhul teksti koomiliseks.:)
sun 06.veeb 2009 13:39
järgmine päev on see kook hea, esimesel päeval vajub laiali ja tärklisemaitse tapab.
1