Peotoidud  » Jõulud

Vaarika-mustika plaadikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Mahlane suvine plaadikook valmib kiiresti ning on jõu- ja taskukohane igaühele. Maitseb eriti hästi vaniljejäätise või -kastmega, mille võid poest valmiskujul juurde osta.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Vahusta või suhkruga ning lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu vaheldumisi piimaga. Vala taigen piklikule (25 x 35 cm) küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale mar jad. Küpseta 200° juures 20 minutit.
Lase hetke jahtuda ja lõika tükkideks, serveeri vaniljekastme või -jäätisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Diana2 11.sept 2012 17:21
Mul ka see, et marjad vajuvad alati põhja kuigi järgin väga täpselt retsepti. Aga maitse on sellegipoolest võrratu! Meie pere lemmik-kooke :)
sannan 14.veeb 2012 18:41
Minu katsetus kohupiimaga tuli täitsa hea :)
sannan 14.veeb 2012 17:23
Teen seda kooki praegu. Tainast tegin 1.5 kogust ja 400 g. riccota kohupiima panin ka sisse. Peale panen mingeid sõstraid ja vaatab mis välja tuleb.
Sandra 01.nov 2011 18:37
ma sulatasin või ära...kas nüüd läheb kook nässu? Just hetk tagasi panin ahju:D
Hindaja 16.veeb 2011 18:03
Teate, ei ole hullu midagi kook küpses u 30 minutit ja marjad vajusid põhja aga maite on lihtsalt suurepärane! Lihtsatest komponentidest ja mõnusatest marjadest saab ikka väga maitsva ja lihtsa plaadikoogi. Järgmine kord teen toppelt koguse ja veeretan marju jahus või tärklises et põhja ei vajuks;)
kevyt 16.veeb 2011 11:06
Mul on kook ahjus praegu. 20 minutit on täis aga kook on täitsa vedel alles ja marjad on ka põhja vajunud:S ei tea mis toimub, olen päris kogenud küpsetaja.
op 28.juuli 2010 12:24
küpsetasin keeksivormis, veidi nõrgem kuumus ja pikemalt ahjus. väga hea ja pehme kook tuli.
Mellukas 26.juuli 2010 15:29
Tegin seda kooki ainult mustikatega .Panin taigna ka veidi suuremale plaadile (30x35) ning tuli õhem ja küpetusaeg vähenes umbes 6-7 min võrra-aga maitse on ülihea.(Y)5
Kairitt 18.juuli 2010 17:55
Täitsa hea kook tuli ! väga maitsev ! 5
Sipsu 08.mai 2010 22:22
Sai järgi proovitud..:) tõsiselt väga hea kook tuli :) väga maitsev..;)
Liina 03.mai 2010 21:14
Et ära hoida marjade vajumist läbi koogi taina, segatakse marjad 1-2tl kartulitärklisega läbi. Sama nippi kasutatakse nii kohupiima- kui muude marjatäidisega kookides. Usun, et ka selle retsepti juures toimib see väga hästi.
marko 18.apr 2010 14:05
me teeme praegu ja usun et kook tuleb hea:;)
merilynkass 15.nov 2009 19:51
väga hea, aga mul läks ahjus küll üle 20 minuti
pisimimm 10.sept 2009 16:14
Ülihea üllitis, lisasin mustikate asemel põldmarju. Ise tegin kahekordse koguse tainast ja küpsetasin keeksivormis :) Samuti on see taigen hea õunte ja mandlilaastudega!
mutt 11.aug 2009 23:03
.....KÜPSETA-
JA....vaata hoolega oma mõõdud üle.See tainas ei saa kuidagi selline tulla et marjad seal kuhugi vajuda saavad...mõned küll,aga see on läbilõikes ju ainult ilus.
mutt 11.aug 2009 22:58
just lõpetasin oma uue koogi degusteerimise ja teate,et see tuli suurepärane välja! Veidi jahtunud koogile raputasin tuhk-vaniljesuhkru segu ja just see maitse mida ootasin.....isegi parem...kui päris aus olla.Põhiline et lihtne ja selgelt on võimalik kõiki maitseid eristada.Tasub proovida küll.
suuzi1968 10.aug 2009 23:55
no mõlemal varriandil oma võlud,nii soojalt kui seisnud koogil.tee suurem kook,saad mõlemat moodi proovida!:A:P
NurrMarta 06.aug 2009 23:11
hoochey, mulle tundub, et kõik peale kohupiimakookide on soojalt siiski paremad :) Soe kook pehme jäätise või vahukoorega - nämm.
hoochey 06.aug 2009 20:35
Ei tea kui kook õhtul küpsetada ja siis järgmisel päeval süüa on hea või soojalt parem ?
retseptist ka 05.aug 2009 11:18
Aga selles konkreetses retseptis pole nii palju vedelikkugi, et taigen võiks olla vedel. Vahusta või suhkruga, mitte ära sulata, ja vahusta munad sellesse vahtu kohevaks, usun, et marju tuleb tõesti suruda pigem tainasse, et nad taignaosalt minema ei veereks.
jahu peab juurde panema 05.aug 2009 11:05
Nii palju kui mina olen Toidutare retseptide järgi küpsetanud, vajab üsna palju retsepte ainete koguste osas täpsustust. Kui pole küpsetamise kogemust, ei pruugi esimesel korral seda ära tabada (et näiteks vedela taigna puhul polegi muud pääsu, kui marjad vajuvad alla).
sutsik 05.aug 2009 09:59
Tegin eile seda kooki, mustade ja punaste sõstardega. Põhi oli magus ja marjad mõnusalt hapud, mulle väga maitses. Marjad jäid peale, oleksid võinud tegelikult nati sügavamalegi vajuda.
Küpsetaja 04.aug 2009 18:49
Olen seda kooki mitmeid kordi küpsetanud ja igakord vajuvad marjad ahjus olles põhja. Seen täpselt retsepti järgi.Mis võib seda põhjustada. Oskab keegi aidata. Mul on vähesed kogemused küpsetamises.
Atsinna 22.juuli 2009 16:01
1 kg vaarikate kohta võtad 500-600 g suhkrut, paned potti vaarikad suhkruga kihiti ja järgmisel päeval keedad nõrgas kuumuses keedunõud veidi raputades. Vahu võtad ära ja keedis on valmis, kui vahtu enam ei eraldu ja marjad on ühtlaselt siirupisse vajunud. Paned kuumutatud purkidesse ja suled õhukindlalt. Keedad terasest potis. Küsisid keedetud moosi kohta?
Moos 22.juuli 2009 15:40
vaarikamoosi
12