Peotoidud  » Jõulud

Sidrunikoogikesed

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
Need sidrunikoogikesed on inspireeritud klassikalisest beseekattega sidrunikoogist. Koogid maitsevad sidruniselt värsked ja näevad välja kevadiselt kaunid.
Kogus: 1 portsjon
Näpi külmad võitükid jahu, suhkru ja riivitud sidruni koorega. Kui segu muutub sõmeraks, lisa vesi ja sõtku kiirelt tainaks. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi puhkama. Rulli tainas, lõika 10x10 cm-sed tükid ja aseta muffinipesadesses. Eelküpseta 200-kraadises ahjus ca 10 minutit, kuniks need on kuldpruunid.
 
Vahepeal valmista sidrunikreem. Selleks pane kõik ained potti ja kuumuta, kuni ained omavahel segunevad ja segu muutub paksuks. Tõsta kreem supilusikaga küpsenud muffinipesadasse.
 
Vahusta munavalged suhkruga kohevaks vahuks. Tõsta munavalge segu kreemile, puista peale mandlilaastusid ja küpseta 180-kraadises ahjus ca 10 minutit, kuniks beseed muutuvad pruunikaks.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kodukana 05.juuli 2011 17:01
Proovisin siis ka ja tulid väga maitsvad arvestades seda,et jätsin täidisest kogemata vee välja - avastasin siis kui juba ahjus olid :D Teen teinekordki,aga lisan vett kah :)
Mariett 07.sept 2010 17:24
VÄGA VÄGA head:D
Maris 02.mai 2010 22:36
MEGA HEA :)
Mareliy 26.apr 2010 21:07
väga väga magusad koogiksesed tulid :R:O:P aga samas head
Eva 26.apr 2010 16:59
Sellest kogusest saab 8-10 koogikest.
kati602 26.apr 2010 13:18
Kas keegi, kes on retsepti proovinud, teab mitu koogikest sellest kogusest saab?
1