Peotoidud  » Jõulud

Šokolaadikook toorjuustu ja mustikatega

Keskmine hinne: 3.62 Autor: Eva Palu
Šokolaadine kook, mille muudavad mahlaseks toorjuustune kate ja mustikad.
Kogus: 1 portsjon
Sulata šokolaad ja või, sega juurde suhkur ja klopi sisse munad. Lisa hapukoor, sidrunimahl ja nisujahu. Kalla segu 26 cm läbimõõduga ahjuvormi. Vahusta (käsitsi) toasoe toorjuust munakollaste ja suhkruga, aseta segu ettevaatlikult tumedale koogipõhjale, nii et see šokolaadipõhjaga ei seguneks. Raputa kõige peale mustikaid (võivad olla külmunud marjad). Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit, kontrolli küpsust puutikuga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
... 06.veeb 2013 18:05
Kook oli tund aega ahjus, aga keskelt ikke täiesti toores. :/
Anni 06.sept 2012 15:57
Väga hea kook oli! 2 korda teinud juba ja teen veel kindlasti mitu korda :)
Marjaneiu 07.aug 2011 19:38
Mina tegin ka täna. Kahjuks ei olnud sööjate seal just suurt vaimustust. Eks inimeste maitsed olegi erinevad - pidi liiga ?okolaadine olema. Mulle endale maitses:) Panin peale topeltkoguse katet ning rohkem mustikaid ja ahjus oli ka üle tunni.
Myrru 23.juuli 2011 22:13
MMMM. kui hea.Ei pidanutki küpsetuspulbrit panema.Täiesti nagu valatud. Lasin 50 min. ja nii olekski parem ,sest siis tuleb tpselt küpse kook.Muidu see ,et minukook paisus täpselt retseptijärgi tehes üle 5 cm. ja oli NII hea ;) Kas teil tuli ka oivaline päts? See kook on just nagu pidulikule õhtusöögile.
Myrru 23.juuli 2011 21:41
MMMmmm... Köögist tuleb head koogilõhna :) Ma ei lisanud seda sidruni mahla ja toorjuustu panin rohkem.41 min. on kulunud aga ikka vedel. Oootame veel siis saab teada.Tahaks juba maitsta.Kirjutan pärast kuidas välja tuli :d
L78 24.aug 2010 15:16
Üsna vänge kook. Sobib hästi koos vaniljejäätisega. Toorjuustu kiht võiks olla kahekordne, retsepti järgi tehes on see nii õhuke, et maitsele ei anna midagi juurde, ainult koogi välimusele. Arvan, et huvitavama maitsenüansi annaksid tugevama maitsega marjad kui mustikad (nt. mustsõstrad, punased sõstrad).
Lisa 28.juuli 2010 13:16
kas sokolaadi põhi tuleb ennem ahju panna ja pärast toorjuustu kate , või panen kõik kohe alguses ja koos ahju?
Lisa 28.juuli 2010 13:16
kas sokolaadi põhi tuleb ennem ahju panna ja pärast toorjuustu kate , või panen kõik kohe alguses ja koos ahju?
Triinu 10.juuli 2010 18:57
hullult hea kook tuli, tegin hoopis maasikatega . Ühest kohast natukene toores jäi, aga muidu super.
camza 10.mai 2010 22:19
Ei ütleks, et küpsetuspulbrit vaja oleks... tegin täpselt retsepti järgi ja ülimaitsev tuli :Y! järgmisel korral teen ilmselt topeltkoguse toorjuustukihti, tundus, et võiks nagu natukene rohkem olla! aga see juba ilmselt maitse asi:)
Laura 09.mai 2010 18:48
lisasin küpsetuspulbrit ka 1 tl, siis tuli päris hea:)
huvitav 08.mai 2010 19:09
Kas retseptis äkki küpsetuspulber puudu ei ole?
kokkaja 08.mai 2010 18:10
teen just seda kooki, 45 min asemel on juba üle tunni aja ahjus olnud. panin fooliumi peale, et pealt ära ei kärssaks. no mitte ei saa see ?okolaadipõhi valmis. katsun tikuga, aga ikka märg :(
Eva 04.mai 2010 17:27
Mina oskan kommenteerida :) Kuna toorjuustukiht ei ole kõrge, siis ei taha korralikku maha jahtumist. Samas tahab see kook ahjust võttes paar tundi taheneda küll.
NAAJ 04.mai 2010 15:54
Olen täheldanud, et sellised toorjuustu ja ?okolaadiga koogid tahavad korralikult maha jahtuda. Mina teeksin kindlasti juba eelmisel päeval valmis
remalmod 04.mai 2010 11:04
võib-olla rumal küsimus, aga kas see kook maitseb paremini soojalt/leigelt või pigem külmalt? mõtlesin, et teeks emadepäevaks, aga nüüd ei teagi, kas oleks mõistlikum see laupäeva õhtul valmis teha või pühapäeva hommikut köögis alustada. keegi, kes on proovinud, oskab ehk kommenteerida?
siirikirikal 03.mai 2010 12:57
Lisatud.
lookas 03.mai 2010 12:21
Paluks teavet, mitu munakollast toorjuustukattesse panna.:R
1