Peotoidud  » Jõulud

Lihtne ja kodune rabarberikook

Keskmine hinne: 2.89 Autor: Eva Palu
See lihtsasti valmiv kodune ja maitsev kook kuulub minu ema "põhirepertuaari". Maitseb parim ahjusoojalt klaasi külma piimaga. Alljärgnevad kogused on 24 x 24 cm vormile, kui soovid tervet ahjuplaaditäit, tee topeltkogus.
Valmista muretainas. Lisa kuivainetele külmad võitükid ja näpi need jahuga sõmeraks massiks. Enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa külm vesi ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks. Suru koogivormi põhja ning aseta külmkappi pooleks tunniks ootele. Eelküpseta koogipõhja 220-kraadises ahjus ca 8-10 minutit, kuniks koogipõhja serv on muutunud kuldpruuniks.
 
Haki rabarberivarred. Vahusta munad ja suhkur mikseri abiga helekollaseks tugevaks vahuks (ca 5 min). Alanda mikseri kiirust ja lisa juurde nisujahu, mikserda lühidalt. Aseta hakitud rabarberivarred eelküpsenud koogipõhjale, puista üle suhkru ja kaneeliga ning kalla peale biskviittainas. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 15 minutit, kontrolli küpsust puutikuga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Elo 06.juuni 2016 19:38
Maitse on väga hea, panin rabarberitele rohkem suhkurt kui retseptis kirjas. Samuti tuleb kindlasti kauem ahjus hoida.
Riana 24.mai 2016 22:38
Üli hea ja maitsev kook.kui juba mul välja tuli siis saavad kõik hakkama
Tätsu 27.mai 2015 15:23
Hea lihtne kook, kõik peaks hakkama saama. Põhja olen proovinud teha nii täistera nisujahuga kui ka kaerajahuga. Viimane jäi pisut liiga mure. Peaks vee asemel vist muna lisama, aga maitses hästi. Põhja võib ilusti kuldkollaseks küpsetada ja siis ainult rabarberitega ka veel eraldi 5 minutit enne biskviidi lisamist.Aurutab üleliigse vedeliku välja. Biskviidi tegin nö tagurpidi. Vahustasin valged ja siis lisasin kordamööda suhkrut ja kollaseid. Lõpuks jahu. Kerkis hästi ja jäi kohev ka.
Saskia 24.mai 2015 18:26
Retsepti järgi sai supermõnus kook, ei pidanud kauem ahjus hoidma, pigem tõmbas muretainas kiiremini kuldpruuniks :)
Siiri Kirikal 22.mai 2015 09:54
Ma arvan küll, et ajast jäi väheseks. Ma olen pannud vahel, kui sügavkülmas on ruumi, põhja hoopis pooleks tunniks sinna.
S 14.mai 2015 14:27
Hmm...mul tuli põhi ikka väga nätsa :( Rikkus kogu ürituse ära :( Kas kellegil veel sellest ajast eelküpsetamiseks vähe? Või tegin ma midagi muud valesti?
liisu 18.juuni 2014 19:33
maitsev, ma pole kunagi ise nii head kooki teinud.
Ille 20.mai 2014 15:25
Väga hea kook tuli. Raputadin natuke tuhksuhkurt peale ja paras oli magususe poolest:) panin järjehoidja vahele, teen kindlasti veel.
Margit 04.juuni 2013 18:08
Hea kook. Ahjus kindlasti vähemalt 20 + 40 minutit.
Eline 30.mai 2013 16:31
Ma lihtsalt armastan seda kooki !!!
Laima 20.mai 2013 15:29
väga maitsev kook, magusust minu jaoks vähevõitu. probleemi lahendas vahukoore kate sokolaadi puruga
mari-liis 10.mai 2013 23:05
Tegin ka täna seda kooki- väga, väga maitsev tuli. Kasutasin oma kanade mune, mis asja veelgi mõnusamaks tegi. Suhkrut panin vaid natuke rohkem (olen maiasmokk) kui soovitatud oli aga muidu jälgisin korralikult retsepti :) Tänud retsepti üles panijale ;)
Ketukas 09.juuli 2012 20:30
Praegu teen, tundub et on päris hea :) ei pannud niipalju rabarberit, kui retseptis, kuid see-eest panin maasikaid :)
blix 28.juuni 2012 13:55
väga hea kook tuli
Sirtsu 27.juuni 2012 17:51
Munad tuleb igaljuhul eraldi vahustada!Muidu kaob see muna kuskile ära,nii et ei saa arugi.ja suhkrut tuleb ka ikka rohkem panna nii põhjale,kui ka rabarberite peale.Siis saab ok kook:)
zxc 19.juuni 2012 11:04
Ja minule on lapsest peale selgitatud et rabarberit/rabarberi-
kooki ei tohi süüa koos piimaga, tekivad neerukivid. Aga selle koogi proovin täna ära küll!
piret 04.juuni 2012 12:00
tõesti kõige etem rabarberikook ja kui endal ikka nutti on, siis tuleb hästi välja ka :)
robin 29.mai 2012 19:54
Meile maitseb see nii väga et suregu ära aga pole proovinud.;)
Heli 22.mai 2012 10:20
Nami-Namis parem retsept. Ja selle koogi välimus siin pildil on täiesti eemaletõukav. Kuidas on võimalik sellise värviga biskviiti saada? Oleks võinud siis vähemalt tuhksuhkruga üle puistata. Rabarberi soovitan peale hakkimist suhkruga läbi segada ja natuke seista lasta, pärast vedelik ära kurnata ja koogile veel rabarberile suhkrut peale puistata. Fariinsuhkur veel eriti hea.
Elen 22.mai 2012 07:49
Parim kook.Biskviidi osa kerkis hästi ,põhjale lisasin küpsetuspulbrit jahu hulka,omal soovil,arvasin et peaks ikka panema :D
snowy 22.aug 2011 10:49
tunnen juba enne koogi tegemist, et see on hea :P
kondiiter 02.aug 2011 16:05
biskviidi osa langes kuidagi väga rabarberitele, ei jäänud kohev, vist midagi valesti aga muidu väga hea
MinaLiina 30.mai 2011 14:35
Väga hea ja mahlane kook, lihtne valmistada. Hapu rabarber teeb veel eriti maitsvaks :) Põhi ei tulnud kõige paremini välja aga ma pole kunagi osanud muretaigent väga hästi teha. Super retsept
Sille11 29.mai 2011 13:36
Minu poolt ka ainult kiidusõnu sellele retseptile. Kuna koogivalmistamise õhtul oli parasjagu kiire ja polnud aega eeltööd teha, võtsingi siis esimese kõige rohemate kommentaaride arvuga retsepti ja asusin seda täpselt retsepti järgi valmistama, ilma ühtegi kommentaari lugemata. Tuli ülimaitsev ja üldsegi mitte hapu, kaldun arvama, et see hapusus oleneb paljuski rabarberi sordist. Küll aga arvustaksin natukene seda küpsetusaega. Ahi on mul korralik ja olen kümneid ja kümneid retsepte aja järgi küpsetades valmis saanud, aga selle koogi biskviittaignas jäi ikka 15 minutiga jumala vedelaks seest. Lasin 20 min otsa, siis tuli ok.
Hindaja 10.mai 2011 21:34
Väga hea kodune kook. Lisasin tainale küpsetuspulbrit ja veidi rohkem suhkrut (maitse järgi).
123