Peotoidud  » Jõulud

Kõrvitsa-juustukook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Maheda juustukoogi võid kaunistada karamellsuhkruga, kooki serveerida ka hapuka keedisega.
Kogus: 1 portsjon
Keeda kooritud ja tükeldatud kõrvits vees pehmeks, püreeri ja jahuta.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru 22-23 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Sega blenderis või saumikseriga ricotta, toorjuust, püreeritud kõrvits ja piim. Võid teha seda ka poole koguse kaupa.
Pane želatiinilehed 5 minutiks apelsinimahla likku. Kuumuta ja sulata. Vala kõrvitsasegusse. Sega juurde riivitud apelsinikoor ja suhkrud ning vürtsid. Vala täidis vormi ja lase tarduda vähemalt 4 tundi, parem kui üle öö.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ewu_Rocks 29.nov 2011 10:22
Minule väga meeldib, lihtne teha ja maitseb hea! Paaril viimasel korral olen liialt zelatiiniga liialdanud, aga noh... eks järgmine kord olen targem :D Siiani olen teinud nii piima kui piimata, igal korral on ilusasti tarretanud, pole juhtunud küll, et asi vedelaks oleks jäänud.
Gerda 29.sept 2011 12:47
Mina valmistasin koogi ilma piimata, kaneelita, muskaatpähkliteta ja ingverita ning panin 6 zelatiinilehe asemel 7. Tarretus üle öö klmkapis seistes ilusti ära ning maitses väga hästi. Magususelt oli täiesti paras. Kõrvits tuleb kindlasti peale keetmist nõrutada, sest muidu jääb liiga vedel ning kõrvitsa maitset ei ole koogis üldse tunda, pigem jääb apelsini maitse. Kes sõid, need kiitsid. Soovitan!
toodu 13.jaan 2011 14:59
Piima võib vabalt panemata jätta. Segu tuli üsna-üsna vedel. Ma kahtlen, kas homseks on ära tarretanud. Panin 6 lehe asemel 7 zelatiinilehte, aga oleks pidanud vist rohkem panema. Eks seda homme paista. Ja segu oli hea maitsega. Ja parajalt magus.
helilooja 01.dets 2009 18:47
Minu meelest sobilik toit jõulude ajaks ja suhteliselt kerge ka magustoidu kohta. Retseptis ei ole kirjas, kas vett peale kõrvitsa keetmist välja kallata või mitte. Mina kallasin ära ja õigesti tegin, sest ega ta tarduda eriti ei tahtnud. Tegin selle ilma küpsise põhjata lihtsalt magustoiduna ja väga mõnus oli. Ei ütleks, et vähe magus. Ja päris palju sai seda ikka ka. Kui pere väga suur ei ole, siis võib poole vähem teha vabalt :)
varblane 03.dets 2008 11:50
Zelatiini lehti poest ei saanud, aga 55g puruzelatiini tarretab selle koguse koguse kõvaks küll. See kook sobib eelkõige mittemagusa armastajatele. Et natuke mingit iseloomu juurde saada, tegin katteks peale sokolaadikreemi.
1