Peotoidud  » Jõulud

Kihiline meekook

Keskmine hinne: 3.62 Allikas: 100 rooga
Kogus: 1 portsjon
Mikserda toasoojad munad suhkruga lahti. Nirista vähehaaval juurde mesi, mida võib vajadusel väikese anumaga soojas vees vedeldada. Lisa soodaga segatud jahu ja piim, sega tainaks, mis peaks jääma suhteliselt voolav (meenutab rullbiskviidi tainast). Määri üks neljandik tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225° juures umbes 10 minutit ehk kuni pruunistumiseni. Tõsta koos paberiga plaadilt ja lõika kohe kaheks võrdseks osaks. Tasanda servad joonlaua ja suure terava noa abil; jäägid korja kokku ja säilita lahtiselt. Korda tegevust ülejäänud tainaga. Lase tainaplaatidel täielikult jahtuda. Moodusta neljast või ka enamast kihist üks või mitu kooki, määrides kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort. Paki kilesse või kaanega karpi ning hoia järgmise päevani jahedas. Enne serveerimist määri õhukeselt peale suhkruga segatud koort. Purusta kuivanud lõikamisjäägid ja riputa koogile.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
anna 29.juuni 2013 12:17
Mina tegin silmajärgi. klopisin ikka munad suureks vahuks alguses. lisasin küpsetus pulbrit, sooda asemel. piima üldse ei pandnud sisse! Tegin 4 plaati 8 munast. küpsetasin 200.kraadi juures. tulid paksud ja õhulised kihid!
Reimo-Taavi 18.juuni 2013 16:19
jäi hindamata :D :D
Reimo-Taavi 18.juuni 2013 16:18
Mina küpsetasin paksema põhja ning lõikasin selle pärast pooleks nii on vähem küpsetamist ja kulub vähem aega! Minul tuli ülihea kook ning olen teinud seda mitu-mitu korda ning alati on kook välja tulnud :D
kris 20.aug 2012 13:22
sooda kogus on retseptis liiga suur.
sipsik 26.sept 2011 10:31
MargotV - kuidas see mee kõrvetamine soodaga käib?
6kihti 22.sept 2011 17:33
Soovitan :Y . Kuna mul ei olnud piisavalt hapukoort siis lisasin ühe tuubi banaanimaitselist kohupiima ja tuli väga maitsev.
MargotV 22.aug 2011 23:12
Soovitan kõrvetada mett soodaga. See annab koogile väga hea maitse ja värvi juurde (sel juhul ei ole siirupit ka vaja). ;)
MargotV 16.juuli 2011 10:05
Tegin ka selle koogi ära ja tuli väga hea, aga kahjuks oma ema isabella koogi vastu ei saa. ;) Asendasin kolmandiku suhkrust tumeda suhkrusiirupiga, et anda meekoogile ikka õiget värvi ka ning kreemi tegin 1 kg hapukoorega. :Y
9piuks9 27.märts 2011 17:46
minu koogi tainas on ahjust läbi käinud :D siiani on kõik perfektne:Y:D:D
liisu 06.jaan 2011 22:52
Pildil on nii kohevad põhjad, mul jäid hoooopis teistsugused...nagu pannkoogid, ainult palju kõvemad :(:(:(
urak 20.apr 2010 11:33
Kasutasin tumedat suhkrut (valmis suhkrusiirup ajab ka asja ära) ja sain ilusa tumeda värvusega koogi. Ja tugevama karamelli maitse ka, ma arvan. Õde ütles, et "see on ju päris kohvikukook juba, aga mitte nii lääge" ja see on hästi öeldud. Väiksem suhkur laseb mee-karamelli-
hapukoore hõrgul maitsel ilusasti esile tulla. Ja värviks paar tilka punasesõstra ?eleed lisasin ka.
Kaja 08.veeb 2010 19:46
heaheahea :D
Kaja 08.veeb 2010 19:46
Väga Hea kookkk _D
NurrMarta 23.sept 2009 17:13
tk - neli õhukest plaaditäit (30 korda 40 cm) koogi kihtideks ja vahele 700g ehk ligi 3 väikest pakki hapukoort :) Natuke seda ikka jagub.
tk 23.sept 2009 16:12
kui suure koogi umbes saab sellest kogusest?
kllxx 24.aug 2009 00:37
niiii lihtne ja nii hea kook! mett peaks rohkem panema:) aga imemõnus:)
katariina333 23.mai 2009 18:51
Mina sain sellest kogusest 2 plaaditäit ja kenasti kerkisid kohe:D. Võib öelda, et minu 1 kiht on nagu pildil oleva koogi 3 kihti! aga maitse koorikul on nämma. Karta on, et läbiimbumisega tekib mul probleeme aga seda täpsustan homme, kui kooki sööma hakkame :P.
Liisa1000 03.mai 2009 21:15
Millegipärast kõrbesid kihid täiesti ära ning ei jäänud üldse nii kohevad nagu pildil. Peale üleöö külmkapis seismist oli aga päris maitsev.
Ronya 12.apr 2009 01:39
Maitse annab mesi ja värvuse jaoks tuleb põhjad piisavalt pruuniks küpsetada. ;) See annab ka maitset. Olen korra kogemata ka kõrbemise hirmus pea valged kihid välja võtnud ja jäi ka kook heledam.
kakerdis 30.märts 2009 09:06
Ega seda karamelli maitset ja värvi sellelt koogilt väga ei maksa oodata.Põhilise maitse annab ikka mesi,mida tuleks ka ikka südamest kohe panna:).Kooki tasub sööma hakata järgmisel päeval,siis on korralikult läbi imbunud ja maitset ka tunda.Edukat meisterdamist!
lissel 24.märts 2009 13:09
to Trinzz! Retsept on siiski veidi segaselt kirjutatud, kuna öeldakse, et munad tuleb lahti mikserdada... Arusaamatumaks tolle retsepti juures jääb aga see, millest saab see kook karamelli maitse ja värvuse?
Trintzz 11.märts 2009 16:59
To lissel: sa oled tõesti millestki valesti aru saand :) Tegemis õpetuses on ju selge sõnaga öeldud, et munad tuleb LAHTI kloppida mitte aga VAHTU lüüa ;) Neil kahel asjal on ikka märkimisväärne vahe sees siiski. Lahti kloppimine on see, et sa lööd nad lihtsalt lahti, mitte aga tugevaks vahuks. Pannkoogi täina puhul ju ka ei löö muna vahtu vaid lihtsalt lahti või omleti puhul sama asi, et vahtu ei löö. Siit see vahe tulebki sisse sul, et kui vahtu lööd siis saad biskviidi taina mitte aga sellise vedelama, mida selle koogi puhul vaja on ;) Katseta uuesti ja ilma munasid vahtu löömata, vaid lihtsalt nii öelda "sega lahti" ja ma usun, et õnnestub seekord su kook ka paremini ning nii nagu ta tegelikult tulema peaks :Y
katsetaja 28.veeb 2009 23:02
Tegin seda kooki ja tuli päris hea. Taigna kallasin suurele küpsetusplaadile ja pärast küpsemist lõikasin 2-ks ja mõlemad lõikasin veel pikuti 2-ks kihiks: niiet kokku sain 4 üksteise peale laotatavat kihti. Kindlasti võiks hapukoort rohkem panna, et kook mahlane jääks. Samas mee maitset ka tõesti tunda polnud (kasutatud sai ka oma mett). Niiet hea kook, aga rohkem mett ja hapukoort!
lissel 23.veeb 2009 17:29
Mina olen vist millestki valesti aru saanud, kuid tainas on ju tavaline biskviit. Veidi paksem lihtsalt. Millest saab see kook selle pruunika värvuse? Arusaadav oleks, kui suhkru peaks karamellistama. Igatahes minu kook on täitsa tuksis ja mee maitsest pole halligi.
kakerdis 19.veeb 2009 10:48
Vabandan,koma jäi ära.Mitte vist ei pane jahu vähem,vaid kindlasti ja kindlasti ajan lusikaga laiali.:D Head küpsetamist!
12